Publiken stannade hemma – men Brynäs vann

HOCKEY

GÄVLE. Publiken svek – men Brynäs levererade och tog säsongens första hemmaseger.

Inför den näst sämsta publiksiffran någonsin i Gavlerinken körde hemmalaget över Karlskrona.

– Man försöker att inte tänka på det, men självklart är det roligare med lite drag på läktaren, säger backen Jörgen Sundqvist som spräckte en tre år lång måltorka.

Brynäs kom till mötet med Karlskrona utan någon seger på hemmaplan. Dessutom fyra raka förluster i säsongsinledningen före den efterlängtade segern mot Örebro i lördags.

Till säsongens tredje hemmamatch hade Brynäs stängt ner hela övre etage för att slippa en ödslig känsla i arenan. Publikkapaciteten sänktes från 7 909 till runt 6 000.

Men initiativet hjälpte inte mycket för att skapa en bättre atmosfär. 

För bara 3 532 åskådare kom till Gavlerinken och det är Brynäs näst sämsta notering sedan ombyggnaden för tolv år sedan.

I september 2014 noterades 3 507 åskådare mot Växjö.

– I den situation vi är kan vi inte åka runt och fundera på publiksiffran. Allt vi kan göra är att spela bättre och på så sätt locka tillbaka publiken, säger forwarden Johan Alcén.

Tre år sedan senaste målet

Och matchen mot Karlskrona var definitivt ett steg i rätt riktning. Brynäs grundlade segern i mittperioden när man sköljde över Karlskrona och vann skotten med 15–1 och gick från 1–1 till slutresultatet 3–1.

Det sista målet kom från en minst sagt ovan målskytt: backveteranen Jörgen Sundqvist. 

För nästan tre år sedan, den 1 november 2014, gjorde han sitt senaste SHL-mål. Mot Växjö borta.

– Jag slängde in en puck via en skridsko och in tror jag. Det här var lite snyggare, säger Sundqvist med ett leende.

Ja, det var ett riktigt klassmål. Sundqvist stötte fram från sin backplats och tryckte upp pucken i Johannes Jönsson ena kryss.

Ett av dina snyggare i karriären…?

– Ja, det ligger med uppe i toppen. Jag lägger inte så stor vikt vid att göra mål, det brukar inte bli så många, men visst är det kul.

För Karlskronas tränare Ove Molin blev återkomsten till Gavlerinken en stor besvikelse:

– Vi var inte alls beredda att göra de saker vi hade pratat om. Det här var inte det KHK vi vill se. I andra perioden kände jag inte igen någonting, säger Molin.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM