Wallstedt har testat positivt för Covid-19

JVM ställdes in på grund av Covid-19.

Nu har också Juniorkronornas målvakt, Jesper Wallstedt, testat positivt – och tvingas sitta isolerad i Kanada i minst tio dagar.

– Man kunde inte tro att det var sant, säger Luleåkeepern till Sportbladet.

I går kom chockbeskedet att JVM ställs in på grund av fyra fall av Covid-19 i landslagen.

De svenska spelarna, som förberedde sig för match mot USA, var djupt besvikna efter beslutet. I stället för att jaga ett guld tvingades de packa ihop utrustningen och flyger hem natten mot nyårsafton.

Men målvakten Jesper Wallstedt, till vardags i Luleå, samt en ledare i Juniorkronorna tvingas kvar Kanada efter att ha testat positivt.

– Ja, det var väl grädden på moset på hela den här resan... Det känns otroligt, otroligt tråkigt just nu. På något sätt hade man ändå sett fram emot att få komma hem nu. Jag planerade att fira nyår i Västerås med familj och vänner. Nu blir jag fast i Kanada till 9 januari i stället…, säger en extremt besviken Wallstedt till Sportbladet.

”Jävligt segt”

Han och den icke namngivne ledaren måste nu sitta i karantän i minst tio dagar enligt de covid-protokoll som gäller i kanadensiska provinsen Alberta.

– Vi får se vad som händer nu. Jag har ingen aning. Det blir väl bara att ligga här på hotellrummet och se vad som händer, säger Wallstedt.

När fick du beskedet?

– I morse vid åtta-tiden ringde de och sa att jag hade testat positivt. Det var jävligt segt.

Hur reagerade du?

– Man kunde inte tro att det var sant. Som sagt, jag såg fram emot att få flyga hem efter allt elände som varit med inställda matcher och inställd turnering. Mardrömmen var ju att man själv skulle få det och mycket riktigt blev det så. Det suger.

Kritik mot bubblan

I går vädrade flera spelare kritik mot ”bubblan” borta i Kanada och vittnade om stora brister i den. Folk som inte var involverande i JVM kom och gick till hotellet och det arrangerades även ett bröllop med omkring 100 gäster.

Hur besviken är du över bubblans brister nu när det blivit så här, Jesper?

– Alltså, jag vet inte. Det är vad det är. Inget man kan påverka. Som jag sa i går: Jag tycker att vi spelare har skött oss exemplariskt och gjort det bästa vi kan. Men givetvis känns det surt att testa positivt sista dagen.

Wallstedt och ledaren mår efter omständigheterna bra och uppvisar inga symtom.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!