Målfirandet tände Vegas: ”Han gav oss extra bränsle”

NEW YORK. Ryan Donato skrev historia i Las Vegas i natt.

Det var han som gjorde Seattle Krakens första mål någonsin.

Men det räckte inte – det nya NHL-laget förlorade sin sprakande premiärmatch med uddamålet.

– Det hade varit roligare om vi vunnit, säger den 25-årige målskytten efter 4-3-förlusten.

Elva minuter och 32 sekunder av den andra perioden i Seattle Krakens allra första NHL-match hade passerat när det hände.

Boston-sonen Ryan Donato – tidigare i Boston Bruins, Minnesota Wild och San Jose Sharks – dök upp framför Robin Lehner, fick tag i en retur och vispade in pucken bakom den svenske målvakten med en backhand.

Ett historiskt ögonblick, varken mer eller mindre.

– Jag tänkte på det precis när det hände, att det var första målet. Men jag gjorde egentligen bara det jag ska göra. Det hade varit roligare om vi vunnit, säger han.

Det var i och för sig inte så långt bort. Krakarna låg under med 3-0 när Donato satte sin oförglömliga puck. Strax efter reducerade Jared McCann ytterligare en gång och knappt åtta minuter in i tredje perioden lyckades Morgan Geekie kvittera också.

Morgan Geekies målfirande fick Vegas att tända till.
Morgan Geekies målfirande fick Vegas att tända till.

Olyckligtvis åkte han ögonblicket därpå förbi hemmalagets bås och firade lite väl uppseendeväckande.

– Han gav oss extra bränsle. Vi bestämde oss omedelbart för att skaffa oss ny ledning bytet därpå, säger Golden Knights-stjärnan Mark Stone.

Och det var precis vad Chandler Stephenson gjorde, på assist från Stone – och därmed var matchen avgjord. Gästernas intensiva push i slutminuterna hjälpte inte.

Lehner, från och med i år uttalad förstemålis i Nevada-öknen,  stoppade 28 skott och är i det stora hela nöjd efteråt.

– Jag tycker jag borde tagit deras tredje mål, där hade jag kunnat vara mer aggressiv. Men annars kändes det bra. Det är skönt att få en första seger och skaffa lite momentum, säger han.

William Karlsson stod för en assist och såg väldig pigg ut. Marcus Johansson, Alex Wennberg fanns alla på isen för Kraken men gjorde inga avtryck i protokollet. Calle Järnmark missade premiären på grund av Covid-smitta – precis som Vegas Mattias Janmark.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!