Slog till med ett hattrick efter rasistiska hoten

NEW YORK. Han utsattes för så mycket hat och så allvarliga hot inför Colorados match i St. Louis natt att extra polisskydd krävdes.

Och hur replikerade Nazem Kadri på det?

Han fullbordade ett hattrick!

– Det här var för hatarna, säger han efter 6-3-segern.

I St. Louis blev det snabbt en sanning att Nazem Kadri medvetet skadade målvaktsstjärnan Jordan Binnington i tredje matchen i lördags och under dygnen som gått sedan dess har den 31-årige Libanes-kanadensaren blivit föremål för så mycket rasistiskt hat och så många allvarliga hot att Avalanches klubbledning såg sig nödgad att begära extra polisskydd.

När returen startade i Enterprise Center i St Louis i natt var stämningen sålunda minst sagt infekterad och hätsk.

Men var Kadri skakad?

Inte precis.

Han täppte till truten på belackarna så det sjöng om det.  

4.07 in i andra perioden gjorde han ett mål, tre och en halv minut senare gjorde han ytterligare ett och i mitten av tredje smällde det igen.

Kort sagt:

Mitt i hatstormen fullbordade karln ett hattrick och ledde Avalanche till en 6-3-seger som innebär att de har matchboll i matchserien.

Tvingas sova med polisbeskydd efter rasisthot
Tvingas sova med polisbeskydd efter rasisthot

– Jag har dealat med rasism och hat i många år och blivit bra på att bara strunta i det, säger Kadri till tv-kanalen TNT efter slutsignalen.

– Det är såklart allvarligt, men jag tar det inte på allvar och ikväll använde jag hatet som bränsle. Jag förstår att de meddelanden jag fått ta emot inte reflekterar hur alla Blues-fans är, men för de som hatar...det här var för dem.

Att Blues-spelarna inte heller kunde håller sina känslor i schack utan vid upprepade tillfällen drog på sig mindre smarta utvisningar för att hämnas på Colorado-forwarden bekom honom inte heller.

– Nej, låt dem försöka köra över mig och bli utvisade. Det är bara bra för oss, säger matchvinnaren som också stod för assist till det 6-3-mål Mikko Rantanen till sist satte i tom kasse.

Efter nattens seger har Avalanche alltså slagläge och kan avgöra hela serien i nästa match – i Denver natten till torsdag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!