Linus Videll kan göra comeback nästa vecka

Linus Videll har anmält Djurgården för kränkande särbehandling.

Och trots den ytterst speciella situationen tror general manager Joakim Eriksson att Videll är tillbaka i matchtröjan i nästa vecka.

– Vi har som policy i Djurgården att man ska klara av en vecka av högintensiv träning med laget innan man blir uttagen till match. Linus gjorde sin första träning i onsdags, säger Eriksson.

Det har varit en speciell säsong för Djurgården.

Inte bara på isen, men även vid sidan om.

Debaclet började när tilltänkte lagkaptenen och motorn Jacob Josefson ådrog sig en ny huvud- och nackskada på försäsongen och är fortfarande justerad. Det kan vara färdigspelat för Josefson om det vill sig illa.

Därefter blev tränarrekryteringen av Barry Smith ett mindre fiasko när förlusterna radades upp och 25 oktober valde klubben och Smith att gå skiljda vägar.

Bakom kulisserna har ett internt bråk uppdagats och kommit ut i offentlighetens ljus när Linus Videll, invärvad i somras från KHL, inte varit nöjd med den behandling han fått av sin arbetsgivare. Enligt uppgifter till både Expressen och Aftonbladet handlar det om löften om en kaptensroll som orsakat tandgnissel.

Videll, som inte spelat en match på över en månad på grund av skada/sjukdom, har till och med valt att skicka in en anmälan om kränkande särbehandling till sin arbetsgivare.

”Turbulent höst”

Sett utifrån kan det som hänt uppfattas som att det blir en omöjlighet för Videll att vara kvar i laget efter det som skett. Men general manager Joakim Eriksson öppnar för att Videll kan vara tillbaka i SHL-form nästa vecka.

– Vi har som policy i Djurgården att man ska klara av en vecka av högintensiv träning med laget och Linus gjorde sin första träning i onsdags. Han behöver göra fler högintensiva träningar och är redan tillbaka på ett sätt, säger Eriksson som även kommer med en brasklapp.

– Men man vet inte vad framtiden har med sig.

Hösten har varit en mardröm för Djurgården och vi ber Eriksson sätta ord och känslor på säsongsinledningen.

– Det har varit en turbulent höst och oavsett i vilken hög-presterande verksamhet som man jobbar med så är det här inte idealiskt. Det har givetvis inte varit vår plan att det skulle bli så här. Nu måste vi få stabilitet för att kunna åtgärda det som skett, säger Eriksson som berättar att spelare och ledare ombetts att inte kommentera själva anmälan som är inskickad.

Vilka åtgärder kommer att ske?

– Vi genomför planer hela tiden, men de blir utmanade när det händer nya saker. Det vi ska göra nu är att fullfölja den förbättring som vi såg mot Skellefteå. Våra intentioner är bra och vi har ett rakare spel och täcker skott bättre.

”Det är en fattig marknad”

Ni har en hög-likvid kassa, kommer ni värva nya spelare?

– Vi kommer att värva om det handlar om rätt spelare. Vi är tyvärr inte den enda klubb som har pengar att värva för och letare efter spelare just nu.

– Det är en fattig marknad och jag vet inte varför det finns så få spelare tillgängliga. De enda som finns är en del nordamerikaner som antingen inte spelat på ett tag eller försöker komma ur ett kontrakt.

Hur ser du på den kritik som framförts mot dig?

– Vilken tänker du på?

Jag tänker på en generell kritik.

– Vi ligger sist och jag är ytterst ansvarig för herrtruppen. Jag anställer spelare och tränare. När det kommer till att påverka spelarna så är det tränarna som är ansvariga för det. Styrelsen har sitt ansvar och spelarna har ansvar på isen. Alla har sin beskärda del och det faller på många instanser men jag duckar definitivt inte för mitt ansvar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!