Brynäs bröt sviten – efter mäktiga vändningen

HOCKEY

GÖTEBORG. 0–2-underläge mot Frölunda efter fem förluster i rad.

Då vände allt för Brynäs.

– Jag har grubblat mycket, men vi har snackat ihop oss i vår kedja och pushat varandra extra mycket, säger tvåmålskytten Oskar Lindblom, 20.

Januari har varit en stentuff månad för Brynäs, som efter fem förluster i rad rasat i både tabell och självförtroende. Lägg där till att både en mängd spelare och tränaren Thomas ”Bulan” Berglund ryktas bort efter säsongen.

– Men det är så det är, det är sånt snack varje säsong, folk ska hit och dit. Men det spelar ingen roll, så länge spelarna fokuserar på sitt så är det lugnt. Vi har ett bra lag här, och vi ska högt upp i serien och sen göra ett bra slutspel, säger Oskar Lindblom.

Frölunda ledde fram tills det återstod sju och en halv minut av matchen. Då vände allt för Brynäs genom tre snabba mål, två av dem från Oskar Lindblom.

Allra gladast verkade skådespelaren och store Brynässupportern Rolf Lassgård – nyligen Oscarsnominerad – vara. Han jublade vilt på läktarplats och zoomades flera gånger in av tv-kamerorna.

”Ändå ganska bra spel...”

Lindblom medger att det varit mycket grubblerier under den här perioden, men att spelarna själva pratat ihop sig ordentligt. Kedjan med Kevin Clark, Jesper Jensen och Lindblom har haft eget snack.

– Spelmässigt har det ändå varit ganska bra, även om vi hållit lite för hårt i klubban när vi fått mållägen. Så vi har snackat, var vi ska åka och pushat varandra.

Var ni ska åka?

– Ja, du vet, när de här tunga förlusterna kommer så börjar man tänka på var man ska vara på isen, men det gäller att inte fundera så mycket bara. Vi vet var vi ska, och när vi gjorde mål i dag så fick vi energi också. Det har vi inte fått de senaste matcherna när vi inte lyckats göra mål. Men det här var jättebra, att göra fyra mål i en sån här svår bortamatch…

Självförtroendet gick rätt upp i topp?

– Ja, det här var väldigt bra för moralen i laget. Men vi snackade om det direkt efteråt att vi inte bara kan lägga oss ner nu och komma tillbaka till samma.

Foto: BILDBYRÅN, C MORE
FAKTA

MATCHENS FEM BÄSTA

Oskar Lindblom, forward, Brynäs
Briljant framspelning till kvitteringen och sen fint avgörande i tom bur.

Jacob Blomqvist, forward, Brynäs
Stekhet, kommer direkt från utvisningsbåset och gör 3–2. Bra hela matchen.

Sean Bergenheim, forward, Frölunda
Stack ut i ett blekt hemmalag. Ville mycket, skapade mycket.

Jesper Jensen, center, Brynäs
Olycklig inledning, men direkt avgörande i slutet.

Kristian Vesalainen, forward, Frölunda
Fick allt mer speltid, kanske börjar han hitta form och självförtroende till sist?

Matchens målvakt: David Rautio, Brynäs
Fenomenalt bra när Frölunda pressar på. Mängder av räddningar.

Domare:
Matchen:
Jury: Henrik Lundgren, Scandinavium