Brynäs-spelaren tvingas lägga ner karriären

Han skadade sig i en tackling för två år sedan.

Efter fem armoperationer tvingas Brynässpelaren Sebastian Enterfeldt nu avsluta karriären.

– Det är klart att det är väldigt jobbigt att ta det här beslutet, säger 28-åringen.

Den 22 november 2014 tacklades Sebastian Enterfeldt av Anton Hedman, då i Färjestad, i en match och skadade sin vänster arm, armbåge och handled så illa att han tvingats operera armen fem gånger.

– Som spelare måste du visa respekt. Han kom med en jäkla fart och tryckte till mig stenhårt. Det är inte att visa respekt tycker jag. Och nu bröts armen på två ställen, det säger väl allt, sa en kritisk Enterfeldt till lokaltidningen gd.se då och tillade:

– Det är inte första gången Hedman förstör för någon och säkert inte den sista.

Enterfeldt har gjort två comebackförsök men bara spelat 38 matcher de två senaste säsongerna. I dag meddelade 28-åringen att han beslutat att lägga ner karriären.

Ett långt ifrån lätt beslut.

”Går inte längre”

– Det är klart att det är väldigt jobbigt att ta det här beslutet. Jag har levt i hockeybubblan hela mitt liv, och det är svårt att tänka sig att jag inte ska göra det. Samtidigt när armen inte blir så bra som jag vill så går det inte längre. När jag känner att jag inte kan köra till 100 procent så blir det inte bra varken för mig eller för laget. Inte för någon. Ibland måste man helt enkelt lyssna på kroppen, säger Enterfeldt i ett pressmeddelande från Brynäs.

Han berättar att rörligheten i armen är inte som den ska, och att han fortfarande känner smärta när han spelar.

– Jag känner att jag inte kan få ut max i min prestation, och jag blir för begränsad i mitt spel. Så vill inte jag ha det så det fungerar tyvärr inte längre, säger han.

Enterfeldt inledde och avslutade sin karriär i Brynäs och har också spelat i Luleå och Almtuna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!