Janmarks ”Foppa”-mål mot Chicago

HOCKEY

Mattias Janmark blev stor matchhjälte för sitt Dallas med två eleganta mål.

Ett lite extra vackert som fick tankarna att gå tillbaka till Peter Forsberg i och bragdvändningen mot Finland i VM 2003.

1 av 3 | Foto: Dennis Wierzbicki / TT NYHETSBYRÅN

Mattias Janmark såg alltså inte bara till att helt på egen hand avgöra på övertid borta mot Chicago med 51 sekunder kvar av övertiden. Han öppnade målskyttet med ett riktigt läckert mål där han kryssade fram i anfallszonen, och via köksvägen lurade Corey Crawford och la in pucken i öppet mål. 

Ett mål som fick många tankar att gå tillbaka till 2003 och Peter Forsbergs 5–5-mål i bragdvändningen i kvartsfinalen mot Finland i VM i Helsingfors, med skillnaden att ”Foppa” tog sats hela vägen från egen zon.

”Alltid speciellt mot Chicago”

– Vi hittar sätt att vinna både på borta och hemmaplan nu. Mot Chicago är det alltid extra stort att vinna, ända sedan jag kom hit har det varit speciellt att möta dem, säger Janmark till Fox Sports.

Dessutom fick hans pappa se hela uppvisningen från första parkett då spelarnas pappor följt laget hela veckan.

Janmark har skjutit 13 poäng den här säsongen, sex mål och sju assist.


Tre poäng av Nylander

En annan svensk som gjorde tre poäng i natt var William Nylander (1 mål och två assist) när Toronto bortaslog Edmonton med 6–4.

Nylander gav Toronto ledningen med 4–3 innan Oilers-backen Kris Russel dunkade in 4–4-kvitteringen – och 5–4 – till Toronto (!) med ett avgörande självmål.

Svenskarna som vunnit NHL:s poängliga 00:18

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM