Timrå spräckte Djurgårdens svit

HOCKEY

Vann med 2–1 i Globen

Tre raka segrar. Sedan var det slut på det roliga för Djurgården.

Ett starkare, smartare och skickligare Timrå vann lördagens elitseriemöte i Globen med 2–1 (0–1, 1–1, 0–0).

Det var klasskillnad i den första perioden.

Timrå visade upp en mycket hetare vilja och skapade det mesta och bästa. Laget vann exempelvis skotten med förkrossande 2–15.

Djurgårdens första målchans kom efter efter 17 minuters spel. Det säger en del om matchens första 20 minuter.

Timrå tog lite turligt ledningen en bit in på perioden när djurgårdsförsvaret slarvade i egen zon. Timrås forward Kent Manderville förvaltade den bjudningen på bästa sätt och sprättade upp pucken i målvakten Teemu Lassilas vänstra kryss.

Djurgården sattes rejält på prov i mitten på perioden när man tvingades spela i numerärt underläge, fyra mot fem, i två omgångar på raken. Men hemmalaget försvarade sig på ett bra sätt.

För passiva

– Vi var för passiva, vi måste upp ett snäpp och checka hårdare på Timråspelarna, sade backen Erik Ryman i periodpausen.

Och det var precis vad Djurgårdsspelarna gjorde.

Det blev betydligt bättre fart under skridskorna och hemmalaget var omgående nära en kvittering, men Timrås målvakt Mika Oksa svarade för en svettig räddning med ena benskyddet. Djurgårdsspelarna sköt avsevärt mer och vann skottstatistiken med 13–12.

5.07 in på andra perioden fick Timrå chansen i powerplay, och då pangade backen Teemu Aalto in tvåan bakom en skymd Teemu Lassila i djurgårdsmålet.

Hemmalagets replik kom dock bara några minuters senare när Nichlas Falk, i spel fem mot fyra, fick på en riktig fullträff från blålinjen.

Annars var det mycket böljande fram och tillbaka i mittenakten med målchanser åt båda håll. Sett till matchbilden efter två perioders spel var Timrås ledning välmotiverad.

Hetare laget

I tredje perioden var Djurgården det lite hetare laget.

Åtta minuter in på perioden fick Djurgårdens lagkapten Jimmie Ölvestad ett drömläge att kvittera till 2–2, men Timråmålvakten Mika Oksa avvärjde friläget.

Djurgården fortsatte att jaga en kvittering och var ruskigt nära ett par gånger, men Timrås Mika Oksa storspelade och var rena rama väggen i målet. Hemmaspelarna fick bara inte in pucken.

Mot slutet var Timrå närmast en kvittering med ett stolpskott.

Tredje perioden blev mållös och därmed var Djurgårdens svit på tre raka matcher utan förlust spräckt.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM