Troja/Ljungby kan missa elitlicensen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

Troja/Ljungby är i akut ekonomisk kris.

Klubben behöver ha in 1,5 miljoner kronor för att klara elitlicensen.

”Många klubbar har aviserat svårighet att klara detta och vi gör nu detsamma”, skriver ordföranden Per Wass i ett pressmeddelande.

I fjol tog Troja/Ljungby steget upp till hockeyallsvenskan igen.

Men nu, i takt med att de ekonomiska kraven, på de hockeyallsvenska klubbarna skärpts har klubben hamnat i en akut ekonomisk sits.

Klubben behöver ha in 1,5 miljoner kronor för att klara elitlicensen.

”Många klubbar har aviserat svårighet att klara detta och vi gör nu detsamma. Vår prognos och realistiska bedömning för detta verksamhetsår är en förlust på ca 0.5 milj. vilket betyder att vi måste hitta ”nya” intäkter på närmare 1.5 milj. för att klara licenskravet”, skriver klubbens ordförande Per Wass i ett pressmeddelande.

”Ska klara denna utmaning”

Klubben skriver att lägre publiksiffror än förväntat och minskade sponsorintäkter är två av anledningarna till den ekonomiska situationen.

”Vi kommer kraftigt att öka vår omsättning till över 25 milj. Vi har inga problem med likviditeten och vi betalar alla lev. skulder, skatter, löner mm i tid, men har ändå denna situation. Vi kommer nu att inleda diskussioner med våra olika partners, leverantörer, medlemmar etc. för att undersöka möjligheten om ett ökat stöd för att vi ska klara denna utmaning tillsammans”, skriver Per Wass.

Troja/Ljungby ligger elva i hockeyallsvenskan, med fem poäng upp till Södertälje på kvalplats.

ARTIKELN HANDLAR OM