Modo värvar JVM-meriterad back

Foto: ERIK M RTENSSON / BILDBYR N
HOCKEY

Modo Hockey går tungt just nu i Hockeyallsvenskan.

Nu står det klart att klubben förstärker backsidan. Henri Auvinen värvas in för resten av säsongen.

– Auvinen är en back vi haft ögonen på, säger Modos sportchef Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

Efter tre raka förluster i hockeyallsvenskan ligger Modo just nu på en 10:e plats i tabellen, med endast tre poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Det får Örnsköldsviksklubben att agera. Under måndagen gick Modo ut på sin hemsida och presenterade ett nyförvärv: Henri Auvinen, en 24-årig finsk back med JVM-meriter. Han kommer närmast från spel i finska Liiga och Jukurit, där det blivit 17 poänglösa matcher den här säsongen. Han har dessutom varit utlånad en sväng till Ketterä i finska andraligan Mestis, där det blev två assist på nio framträdanden.

– Auvinen är en back vi haft ögonen på och hans matcher i Liiga och Jukurit den här säsongen, säger Modos sportchef Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

Meriter från JVM

24-åringen har representerat Finlands landslag i både J18- och J20-VM. I övrigt på meritlistan har han 136 matcher i Liiga och 137 matcher i Mestis.

– Vi får en spelare som är i en bra ålder och som vill utveckla sitt spel. Han är en utpräglad defensiv back, vilket vi tittat efter, och förhoppningen är att han kan hjälpa oss i det defensiva spelet under resterande del av säsongen, säger Sundlöv.

Auvinen ansluter till sin nya klubb under måndagskvällen, och kommer att träna med laget på tisdagförmiddag.

Kontraktet med Modo är skrivet för resterande del av säsongen.

Modos nästa match är på onsdag kl 19.00 hemma mot Tingsryd.

Hockeyallsvenska lagen med flest säsonger i eliten 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM