Tappade greppet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-05

– då klev Alfredsson in i handlingen

Ottawa Senators hade tappat greppet. Då klev Daniel Alfredsson in i handlingen. Med ett mål och en assist såg han till att ställa allt till rätta när Buffalo Sabres besegrades med 5-3.

– Vi var aldrig oroliga, säger Ottawakaptenen.

Efter två runga förluster mot Washington Capitals såg Ottawa ut att vara på tå i nattens bortamöte med Buffalo. Halvvägs in i matchen hade gästerna tagit en 3-0-ledning som såg skottsäker ut.

Skenet bedrog dock. En snabb reducering av hemmalagets tjeck Ales Kotalik skapade oreda i Ottawalaget. Buffalo tilläts ta över matchen och 13.49 in i slutperioden var det kvitterat – 3-3.

Men just som allt såg ut att glida Ottawa ur nävarna såg Daniel Alfredsson till att höja sig.

Först startade han anfallet som ledde till 4-3 – ett kanonskott av Dany Heatley. Kort därpå satte han själv försäkringsmålet till 5-3 efter strålande förarbete av passningsgeniet Jason Spezza.

– Vi var aldrig oroliga, säger Alfredsson till Canadian Press. Vi ville bara fortsätta köra. Jag tycker att vi har nog med erfarenhet för att inte oroa oss över vad som kunde ha hänt. Vi såg till det positiva och visste att vi kunde göra mål.

Alfredsson är nu uppe i 25 mål och 54 poäng. Han har därmed passerat Henrik Zetterberg som bäste svenske poängplockare i NHL. I den sammanlagda poängligan ligger 35-åringen femma, sex poäng efter Tampa Bays Vincent Lecavalier.

Följ ämnen i artikeln