Mora skrällde mot Djurgården

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-17

Tog tre viktiga poäng

Mora (TT)

Anders Bastiansen låg bakom Moras mycket viktiga seger mot Djurgården med 5–2. Norrmannen spelade fram till de tre första hemmamålen.

– Livsviktiga poäng för oss och skönt att vi äntligen kunde omsätta de chanser vi skapar i mål, sade Bastiansen.

Följ ämnen

Djurgården verkar vara det lag som passar Mora bäst av elitseriekonkurrenterna och kanske blir dalalagets livlina i kampen att slippa kvalseriespel.

Efter torsdagens match har Mora plockat tio poäng i de inbördes matcherna, Djurgården en.

Djurgården tog ledningen i första perioden och hade ett visst grepp om matchen. Moras målvakt Juha Pitkämäki fick göra några bra ingripande och var nöjd efter matchen. Han fick nya benskydd till matchen mot Djurgården efter lång väntan.

– Den sort jag velat ha har inte funnits att få tag på och de jag fick nu är nästa års modell. De benskydd jag haft tidigare passar bättre för butterfly-stilen och så spelar inte jag. Jag tror inte det påverkat mig speciellt mycket men det gäller att känna sig nöjd med utrustningen, sade Pitkämäki.

Bastiansen klev in i handlingen på allvar i andra perioden. Var med i förarbetet till kvitteringen 1–1, och spelade sedan fram Teemu Elomo till 2–1, ett mål som kom i numerärt överläge.

– Det var en variant vi pratat om innan matchen, sade han.

Innan matchavgörande 3–1 tog Bastiansen ner pucken på tennis i mittperioden, lyckades få iväg ett skott trots att han var uppvaktad av två försvarare och returen stötte Yared Hagos in.

– Jag hade lite flyt som fick med mig pucken, men detta var en match det mesta fungerade för mig. Efter jul och har varit lite uppförsbacke både för mig och laget men idag gick det bättre. Det var nog en av mina bättre matcher i Mora, sade Bastiansen nöjt.

De två sista Mora-målen kom sedan i öppet mål när Djurgården plockat ut målvakten i jakten på reducering.

Förra säsongen var Mora också illa ute inför slutspurten av elitserien. Då gick laget till slutspel efter en bländande avslutning.

– Vi har chansen i år också, vi har skapat chanser i många matcher utan att omsätta dem i mål. Det måste vi fortsätta med, sade Bastiansen.

Djurgården har nu fyra matcher på rad utan poäng, bortaspelet som i början av serien gav massor av poäng har gått i baklås.

– Vi visar inte samma tålamod som vi gjort tidigare. I den här matchen drog vi på oss för mycket utvisningar, sade assisterande tränaren Tomas Montén.

Sune Karlsson/TT

Följ ämnen i artikeln