SHL Svenska hockeyligan

”Det ser väldigt mörkt ut”

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

Experten varnar för ett Djurgården i kvalserien

Han har varit kritisk mot ledningen.

Nu vill Canal Plus expert och förre Djurgårdsspelaren Thomas Johansson även se en förändring på isen för Djurgården.

– De måste i första hand få ordning på försvarsspelet, säger han till sportbladet.se.

Thomas Johansson.
Thomas Johansson.

Ännu en förlust på hemmaplan och när Djurgården har spelat 30 av 55 omgångar ligger laget sist i elitserien. Då har laget dessutom spelat fler matcher än de närmaste konkurrenterna och Thomas Johansson vill att laget slår drömmarna om slutspelet ur huvudet. Nu är det undvika kvalserien som gäller i första hand.

– Det är klart att det är en fara att Djurgården tvingas kvala sig kvar. Som jag ser det så måste laget kanske vinna 13,14 matcher av de 25 som är kvar och tittar man då på Linköping som leder serien så har de vunnit 14 av 29 och då förstår man hur svårt det kommer att bli, säger Johansson.

Börja bakifrån

Han har vid tidigare tillfällen framfört kritik mot Djurgårdens ledning och sportråd. Men nu gäller det i första hand att få ordning på spelet på isen och det börjar som så ofta förr, bakifrån, menar Johansson.

– Titta på Brynäs. De har ett på papperet inte särskilt mycket bättre lag än Djurgården, men de har förstått det här med försvarsspelet. i Djurgården känns det som om försökte lära sig gå innan de lärt sig krypa. De bjuder helt enkelt på för mycket chanser.

Så vad ska de göra?

– De måste ner i skiten och börja jobba. Det får se ut hur som helst, de får slå 100 icing under en match, bara de vinner.

För ner i kvalserien vill inte Djurgården, av flera skäl.

– Avståndet mellan lagen som når kvalserien och de som kommer dit från elitserien har minskat och en serie med Leksand, kanske AIK, Malmö, Västerås, Växjö och de här lagen, är inte lätt att tas med.

Vad skulle det betyda för elitserien om det inte finns ett enda lag från Stockholm med?

– Nu är det här oerhört långt fram, men visst kan det bli så. Det skulle vara oerhört tungt för elitserien och givetvis för hockeyn i Stockholm som har det största upptagningsområdet. Det vore en katastrof.

Sikta på Timrå

Thomas Johansson hoppas att Djurgården ska reda upp situationen, men vill se att laget nu i första hand allltså siktar mot plats nummer 10 där Timrå för närvarande huserar, fyra poäng bort.

– Det är inte så många poäng upp och det kan gå snabbt. Helst vill jag ju tro att de klarar sig till slutspel, men där är avståndet väldigt stort (tio poäng, reds. anm.). Nej, de måste slita för att nå tiondeplatsen nu.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

✓ Tabeller & statistik
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan