Erik Karlsson pratar ut om sitt dödfödda barn

Det har snart gått ett år sedan tragedin slog hårt mot NHL-backen Erik Karlsson och hans fru Melinda.

De förlorade sitt ofödda barn.

– Vi kommer aldrig att släppa det. Det är något som jag hoppas att vi aldrig behöver gå igenom igen, säger han i en intervju med SVT Sport.

NHLs allstar-show är över och för San José Sharks-backen Erik Karlsson blev helgen en stor succé när han på hemmaplan fick vara med i den utvalda samlingen som utgörs av gräddan av de största stjärnorna.

Ännu en framgång för Landsbro-killen.

Men förra säsongen blev ett mörker för Erik och hans fru Melinda.

De förlorade sitt ofödda barn. Något av det värsta som föräldrar kan gå igenom.

Nu pratar Karlsson ut om sitt dödfödda barn och sorgearbetet i en intervju med SVT Sport och Dusan Umicevic.

– Vi kommer aldrig att släppa det. Det är något som jag hoppas att vi aldrig behöver gå igenom igen, säger han.

”Ibland händer saker som man inte förtjänar”

Melinda och Erik har efter händelsen valt att byta stad och klubb. När olyckan inträffade bodde de i Ottawa, nu är San José hemadressen.

– Ibland händer saker som man inte förtjänar. Vi hanterade situationen så gott som vi kunde men det är något som bara tiden kan läka, säger han och berättar om beslutet att ta time out från hockeyn.

– Det gick inte att göra mitt jobb då. Det är tyvärr inget som bara vi drabbas av. Det var tufft. Jag och min fru kom varandra väldigt nära under den här perioden och vi hade ett fantastiskt stöd av våra nära och kära. Vi har gått vidare men vi kommer alltid att bära det här med oss.

I San José är han en av två riktigt stora backstjärnor. Tillsammans med profilen Brent Burns har laget en imponerande arsenal på blålinjen och Karlsson hyllar för att det gått så enkelt att komma in i ett nytt lag.

– Burns (Brent) har varit stöttande och en riktig kamrat ända sedan jag anlände. Vi har sporrat varandra och stöttar varandra. Allt går ut på att skapa ett så slagkraftigt lag som möjligt och hans fina spel gör att jag också höjer min nivå.

Hela intervjun med Erik Karlsson sänds i Sportspegeln ikväll 19:00.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!