Lindström bäst i SHL

HOCKEY

Toppar Sportbladets plusliga efter hösten

Han toppar poängligan i laget som har siktet inställt på ett nytt SM-guld.

Skellefteås poängkung Joakim Lindström är utsedd till SHL:s bästa spelare i höst, enligt Sportbladets panel.

– Oj! Det är ju skitskoj att höra, säger han.

Joakim Lindström, 30, är SHL:s bästa spelare i höst enligt Sportbladets egen plusliga. Lindström har storspelat i Skellefteå under hösten och noteras med sina 14 mål och 22 assist för totalt 36 poäng på 32 matcher.

Efter varje SHL-match sätter Sportbladets reportrar plus (+) på matchens fem bästa spelare. Den bästa spelaren får 5+, den näst bästa får 4+ och så vidare ned till den femte bästa spelaren som får 1+.

Lindström har samlat på sig inte mindre än 73+ sedan säsongen startade – klart bäst i SHL hittills.

– Oj! Det är ju skitskoj att höra, säger han.

Hur känns formen?

– Hittills har det känts väldigt bra, jag har ju inte haft några större skador som har hållit mig borta från spel och jag tycker att hela laget har spelat bra hela hösten.

Så du hyllar lagkamraterna?

– Haha, ja. Kedjan som jag mestadels spelar i har varit väldigt bra, det blir så mycket lättare för den enskilda spelaren då.

Siktar på guld

Skellefteå toppar tabellen med 75 poäng – gigantiska 18 poäng före tvåan Frölunda. Förra året tog laget SM-guld, och Lindström säger att man planerar att upprepa succén.

– Vi siktar helt klart på det. Det har ju börjat bra, nu ska vi bara fortsätta, säger han, samtidigt som han passar på att tala varmt om Skellefteåpubliken.

– Vi har haft väldigt många hemmamatcher på lördagar under hösten. Det kommer alltid mycket folk och det brukar vara så otroligt bra stämning. Vi har fantastiska fans, det är väldigt kul med hemmamatcher.

Vad är höstens höjdpunkt?

– Det måste vara någon av hemmamatcherna. Det är alltid extra kul med hemmaderbyn mot Luleå, stämningen på de matcherna är alltid helt otrolig.

Nästa hemmamöte mot Luleå är inte förrän den 28 januari, men redan på annandagen kickar ligan igång igen. Då står Frölunda för motståndet hemma på Skellefteå Kraft Arena.

ARTIKELN HANDLAR OM