Örebro knäckte Linköping igen

HOCKEY

Nyförvärvet Anttila hyllas

Sena nyförvärvet Marko Anttila levererade mål nummer fyra och fem för Örebro.

Då hyllas anfallsstjärnan av storspelande målvakten Henrik Lundberg.

– Han har tillfört en ny dimension i vårt spel, säger burväktaren efter 4–2 mot Linköping.

Sedan den 28-årige finländaren anlände till Örebro har han producerat nio poäng på nio matcher – fem mål och fyra assists.

De två sista fullträffarna (och en assist) kom borta mot Linköping under måndagen – då Marko Anttila startade sitt nyårsfyrverkeri en dag för tidigt.

”Här för att producera”

– Jag är här för att producera poäng och hoppas fortsätta ännu bättre. Det fungerar jättebra i kedjan tillsammans med Martin Johansson och Jared Aulin. Båda är väldigt snabba, inte minst Martin, ler forwarden.

Med sina 203 cm är han en bjässe på isen – och även stor i sitt sätt att spela.

– Marko har kommit in jättebra i laget och är verkligen en i gänget. Han har lyft oss och tillfört en ny dimension. Den vassa bössan har gett trygghet och han ger också allt för laget, hyllar målvakten Henrik Lundberg.

Burväktaren fick chansen mellan stolparna och tog den.

Lundberg räddade 28 av 30 skott och var den store hjälten tillsammans med Anttila.

– Jag är jättenöjd med min insats, men det gör det förstås betydligt enklare när grabbarna täcker så enormt mycket skott och tvingar dem att skjuta i svårare lägen, menar Lundberg.

– Vår bästa match under 60 minuter sedan jag kom hit, framhåller Marko Anttila.

Formstarka Linköping hade inte bara vunnit sju av de nio senaste omgångarna. Utan hade också fyra raka hemmasegrar med totalt 22–6.

Rejält besviken

Men mot Örebro räckte man ännu en gång inte till. Nykomlingen har därmed tagit hem tre av fyra inbördes möten.

– Vad det beror på vet jag inte. Kanske passar deras spel oss på något sätt eller så har våra matcher mot varandra legat rätt i tiden för vår del. Just nu känns det som att vi är starkt på gång, menar Henrik Lundberg.

Tack vare vinsten gick elvan Örebro upp på samma poäng som tian HV 71.

– Det självklara målet är att gå till playoff, något vi definitivt har chansen till om vi spelar så här. Men det gäller att vi blir jämnare, menar Marko Anttila.

LHC-tränaren Roger Melin var rejält besviken och irriterad efteråt.

– Sättet vi fick stryk på känns riktigt jäkla jobbigt. Första halvan av matchen var bara skit. Vi ville ingenting. Jag misslyckades totalt att motivera killarna, suckar han.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM