Blev pappa – sen lossande målskyttet

Färjestads Rickard Wallin har en riktig supervecka. Först seger mot Växjö i tisdags, sen hem och bli pappa på onsdagen innan han bara fem minuter in i den andra semifinalen satte sitt första mål – på sex månader.

– Jag har väntat på min dotter i nio månader och nästan sex månader på att göra mål. Det är sköna grejer båda två, säger Rickard Wallin till Kanal 9.

Rickard Wallin har i vanlig ordning bidragit med mycket i Färjestads spel så här långt i slutspelet, men målskyttet har uteblivit. Faktum är att han inte gjort mål i SHL sedan den tionde oktober.

Men så fort dottern Elna föddes tidigt på onsdagsmorgonen så lossnade även målskyttet för lagkaptenen. Redan efter 5,06 av den andra semifinalen fick han en passning för Milan Gulas som han förvaltade med ett skott bakom en skymd Teemu Lassila.

– Jag har väntat på min dotter i nio månader och nästan sex månader på att göra mål. Det är sköna grejer båda två. Jag var väldigt glad och lycklig när jag kom till hallen i dag, säger Wallin.

Växjös skyttekung vaknade också

Matchens andra målskytt var också efterlängtad. Växjös Ryan Lasch var bäste Växjö-målskytt i grundserien men styrningen till 1-1 var den första kassen på elva matcher.

– Jätteviktigt. Överhuvudtaget ett enormt viktigt mål för Växjö, säger C Mores kommentator Thomas Johansson.

Kvitteringsmålet blev början på ett Färjestadsras. Matchen slutade 6-1 efter att Robert Rosén gjort ett hattrick.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN