Brynäs vann trots det omdiskuterade målet

HOCKEY

GÄVLE/STOCKHOLM. Ingen såg om Linköpings kvitteringspuck var över mållinjen.

Kraftiga protester uppstod.

– Jag förstår inte varför de inte ringer på det, säger Brynästränaren Tommy Jonsson om 2–2-målet som innebar ett poängtapp.

Gävlelaget vann sedan efter straffar.

Andreas Thuressons andra mål i matchen, fram till 2–1 i mittperioden, såg ut att bli matchavgörande och Brynäs gick mot segern hemma mot Linköping.

Men med drygt nio minuter kvar att spela kom kvitteringen.

Och den var kraftigt omdiskuterad.

Chad Kolarik styrde in 2–2-målet, men på reprisbilderna gick det aldrig att se om pucken var över mållinjen.

Vägra videogranska

Brynässpelarna protesterade, en visselorkan från publiken hördes, men domaren dömde mål – utan att ens göra en videogranskning.

– Jag får höra rykten här i korridoren om att pucken inte är helt inne, men jag har inte sett det själv. Men jag förstår inte varför de inte ringer på den. Det känns lite märkligt i alla fall, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

– Jag frågade Vinnerborg (Marcus, domaren) varför de inte ringer och han säger att han står så bra till och ser att pucken är inne. Då är det väl så då, fortsätter han.

Avgjorde på 14:e straffen

Målet innebar hur som helst att matchen gick till förlängning, sedan till straffar – och då avgjorde ändå Brynäs hemma i Läkerol Arena.

Men det krävdes hela 13 straffar innan hemmalagets Daniel Brodin klev fram och avgjorde matchen.
Sportbladet pratade med supervisor Kjell Lind efter målet och han hade sett bilderna tillsammans med videdomaren.

Enligt Lind var det inget snack om att pucken var över linjen, därför påkallade inte heller videodomaren domarnas uppmärksamhet genom att tända saftblandaren i sekretariatet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF