Profilen sågar egna laget och sig själv inför slutspelet

Linköping hackar och tänkta storstjärnan Tony Mårtensson, 37, har inte levt upp till förväntningarna.

Nu sågar han sig själv och laget inför SHL-slutspelet.

– Det gäller att vi överpresterar, annars blir det respass tidigt, säger han till Hockeynews.

Linköping rusade hårt inför säsongen och värvningen av Tony Mårtensson fick fansen att drömma om en vass säsong med guldchans.

Verkligheten har varit en annan. 37-åringen har bara gjort 2+10 poäng på 42 matcher och laget har fem poäng upp till topp sex och en direktplats till kvartsfinalen.

Men Mårtensson hoppas att just underdogstämpeln ska kunna hjälpa laget när det väl hettar till, men han fruktar det värsta.

– Tidigare år har LHC varit topp tre och fått veta att de ska gå långt. I stället pratar nu alla skit om oss och det gäller att vi som grupp kommer ihop och överpresterar lite för att gå långt. Annars blir det respass tidigt, så är det, säger han till Hockeynews.

”Varför ska de prata med mig?”

Själv sitter han på ett utgående kontrakt och är tydlig med att han inte räknar med en förlängning. Några diskussioner förs inte.

– Nej, ingenting. Och det är för att klubben inte vill. Så som jag har spelat varför ska de prata med mig? Så är det ju, säger han och berättar att tidigare lagkamraten Fredrik Emvall sagt rakt ut att de är besvikna på insatsen han gjort.

– Ja, det har de gjort. Och jag hade också högre tankar om mig själv. Men, som sagt. Jag vet att går man in i ett slutspel, gör 15 poäng och går till final och vinner då är det andra saker, säger Mårtensson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!