Sällsynt mål bröt Leksands svit

Publicerad 2013-11-26

Första power play-målet på elva matcher avgjorde

Leksand dominerade stort första halvan av matchen – men Modo kom tillbaka och vann med 4–2 på tisdagen.

Modo bröt därmed nykomlingarnas långa segersvit i SHL.

Följ ämnen
Modo Hockey

Nykomlingen Leksand har varit sensationellt bra de senaste veckorna och kom till start som serietvåa efter fem raka segrar i SHL. Medan Modo tappat formen, bara tagit två poäng i de tre senaste matcherna och förlorade hemma mot krislaget Örebro i fredags.

Ett Leksand fullpumpat med självförtroende dominerade också stort en bra bit in i andra perioden. Spelvändningarna var hela tiden livsfarliga och spelet både i mitt- och försvarszon klanderfritt.

Leksand hade 26–8 i skottstatistik efter halva matchen – men på resultattavlan stod det 2–2. Vilket Modo kan tacka en lycklig stjärna och målvakten Anton Forsberg för.

Första PP-målet på elva matcher

Modos kvittering sex minuter in i mittronden gav också laget en energi det saknat tidigare och matchen vägde över till Modos fördel. Hemmalaget satt också i förarsätet i tredje perioden, men hade svårt att omvandla det spelmässiga överläget till målchanser.

Men efter 17.15 dundrade backen Richie Regehr in 3–2 i powerplay – Modos första mål i den spelformen på elva matcher.

Leksand tryckte på för kvittering med uttagen målvakt, men Mattias Ritola kunde då göra 4–2 och ge Modo tre mycket välbehövliga poäng.

TT

Följ ämnen i artikeln