Zetterberg målskytt i skadecomebacken

Publicerad 2013-12-29

OS-kuggen utan känningar: ”Har väntat på det här”

Zetterberg gratulerar Alfredsson till målet, hans tionde för säsongen.

TAMPA. Henrik Zetterberg är tillbaka – med besked.

Han gjorde mål direkt i sin comeback med Detroit i natt.

– Det var fantastiskt roligt att spela igen och jag hade inga känningar i ryggen under matchen, men vi får se hur kroppen reagerar efteråt, säger han till Sportbladet efter 4-3-segern över Florida.

Det har varit tunnsått med goda nyheter om OS-aktuella NHL-svenskar de senaste veckorna, men här är i alla fall en värd dånande jubel:

Henrik Zetterberg är hel igen – och han tycks ha lyckats konservera formen från tidigare i vintras.

Den kanske viktigaste kuggen i hela Pär Mårts Sotji-trupp gjorde sin första match på närmare en månad när Detroit gästade Florida i natt och det sa alltså pang direkt.

”Bara att skjuta”

Redan i ett powerplay i den första perioden tog han vara på en passning från radarpartnern Pavel Datsyuk och prickade in sitt tolfte mål för säsongen.

– Ja, jag fick en en väldigt fin passning och sedan var det bara att skjuta. Naturligtvis kändes det väldigt bra att få hänga en direkt, säger han när vi når honom efter slutsignalen.

– Det var överhuvudtaget fantastiskt roligt att få vara med och spela en match igen. Jag har väntat på det här.

Mest istid av alla

Den 31-årige kaptenen spelade över 21 minuter – mest av alla Detroit-forwards – och bara det vittnar ju om att han inte hade några problem med den disk i ryggen som tvingat honom till vila hela december.

– Nej, under matchen kände jag absolut ingenting, men jag vet inte om det berodde på att det var så roligt att spela igen. Vi får se hur kroppen reagerar de närmaste dagarna, fortsätter han.

Även Daniel Alfredsson gjorde mål, sitt tionde för säsongen, i en match som de hårt prövade rödvingarna var mycket glada över att få vinna; de har haft alla möjliga problem med Florida Panthers i tidigare möten.

– Ja, men de har spelat bra också. Det är inget tokigt lag alls, de spelar med väldigt mycket frenesi, och det blir kul hockey när man möter dem, mycket fram och tillbaka, påpekar ”Zäta”.

”Monstret var helt fantastisk”

– Men givetvis var det skönt att äntligen slå dem och jag tycker vi gjorde en helt okej match. Framförallt var ”Monstret” helt fantastisk i kassen. Han gjorde fyra-fem räddningar som alla förtjänar att vara med när de visar highlights på tv ikväll.

”Bulan” hjälte

I Alex Steens beklagliga frånvaro verkar en annan svensk i St. Louis vara på väg att varva upp.

Patrik Berglund var en av de stora hjältarna när bluesmännen från Missouri i natt vann ett högkvalitativt drama mot Chicago hemma i Scottrade Center.

När blott en och en halv minut återstod av ordinarie matchtid kvitterade västeråsaren det som då var 5-4-ledning för regerande mästarna.

Sedan vann St. Louis på straffar.

Målet var ”Bulans” fjärde för säsongen – och hans andra på tre matcher. Han stod också för en assist, också det för andra gången på tre matcher.

Patric Hörnqvist stod såväl för mål – nummer åtta för säsongen – och en assist när Nashville tog en tung 3-2-skalp hemma mot Los Angeles Kings.

Följ ämnen i artikeln