Så har lagen laddat under juluppehållet

HOCKEY

Läget i DIN klubb inför årets sista omgångar

AIK

Läget i laget:

Christian Sandberg och Fredrik Carlsson är fortfarande skadade. En förkyld Mattias Janmark är ett osäkert kort och testas på värmningen.

Det har laget gjort under juluppehållet:

– Vi har haft tre dagar ledigt nu vid jul, annars har vi tränat på allt under uppehållet med lite fokus på defensiven, säger Mats Bäcklin.

Formen innan uppehållet: F-V-V-F-V

Brynäs

Läget i laget:

Mattias Nörstebö och Christian Djoos är på JVM. Dessutom är Lukas Kilström, Petteri Nokelainen och Sebastian Lauritzen skadade och Anton Rödin tveksam till spel. Magsjuka har dessutom stört både Johan Harju och Ryan Gunderson under uppehållet men de rapporteras spelklara. In i truppen kommer också Simon Löf.

Det har laget gjort under juluppehållet:

Träning fram till slutet av förra veckan sen endast individuella frivilliga istider under helgen som har varit, skriver GD. Sportbladet har sökt tränare i Brynäs utan framgång.

Formen innan uppehållet: V-V-F-F-F

Frölunda

Läget i laget:

Alexander Wennberg, Sebastian Collberg, Andreas Johnson, Erik Karlsson och Anton Karlsson spelar alla JVM. Max Görtz är skadad och sedan är det enligt assisterande tränare Klas Östman frågetecken för ett antal spelare. En av dem lär vara Nicklas Lasu som var borta även under European Trohpy.

Det har laget gjort under juluppehållet:

Det blev inget uppehåll för European Trophy-spelande Frölunda.

– Vi har haft fullt upp med att sätta in nya spelare i vårt grundspel. Både våra egna juniorer och nyförvärv som Mikael Wikstrand och Max Görtz, säger assisterande tränare Klas Östman.

Formen innan uppehållet: F-F-V-V-V

Färjestad

Läget i laget:

Alla är tillgängliga förutom knäskadade Anders Bastiansen. Om nyligen JVM-petade Ludwig Byström spelar avgörs efter morgonvärmningen.

Det har laget gjort under juluppehållet: 

Det blev ingen vila för FBK. Tre matcher och en knappt finalförlust i European Trophy blev slutresultatet.

– Vi tar med oss två segrar mot bra lag, det känns som vi har hittat något att bygga på här, säger Leif Carlsson.

Formen innan uppehållet: F-F-V-V-F

HV 71

Läget i laget:

Mattias Karlsson och Johan Davidsson saknas allt jämnt och sen bröt Sebastian Strandberg foten förra veckan. Dessutom är Andreas Jämtin borta från återstarten med en skadekänning precis som JVM-spelaren Filip Sandberg.

Det här har laget gjort under juluppehållet:

– Första dagen snackade vi mycket, sen har vi tränat mycket, säger Torgny Bendelin inför sin debut som HV-tränare.

Formen innan uppehållet: F-V-F-F-V

Leksand

Läget i laget:

Enda spelaren som saknas är JVM-uttagne Jacob de la Rose. I övrigt har man full trupp att tillgå.

Det har laget gjort under juluppehållet:

– Vi har haft en riktigt bra träningsvecka med många pass och några dagar ledigt. Fokus har varit på att vara lite mer tajta i defensiven. Vi kan inte släppa till så mycket klara målchanser som innan uppehållet, säger assisterande tränare Sjur Robert Nilsson.

Formen innan uppehållet: F-F-F-V-V

Linköping

Läget i laget:

Linköping är helt skadefritt, men man har två juniorer, Jakub Vrana och Jesper Pettersson, på JVM.

Det här har laget gjort under uppehållet:

 – Vi har tränat bra och vilat bra, sen har vi haft lite annat kul. Precis som förra året var vi till Kolmården och hade lite roligt, ett sätt att stärka gruppen, säger Roger Melin.

Formen innan uppehållet: V-F-V-F-V

Luleå

Läget i laget:

Inga skador alls hos Luleå som däremot saknar JVM-spelarna Peter Cehlarik och Lucas Wallmark.

Det har laget gjort under juluppehållet:

– Vi har inte haft något direkt uppehåll i och med European Trophy. Vi åkte ner till Berlin 18:e och kom hem 23:e. Men jag tycker ändå det är positivt att få hålla i gång, i stället för träning har vi fått matchtempo i oss.

Formen innan uppehållet: V-V-F-F-V

Modo

Läget i laget:

Förutom långtidsskadade Gustav Possler är både Jeff Tambellini och Christopher Bengtsson borta i en eller två matcher till. Robert Hägg spelar JVM. Däremot spelar nyligen JVM-petade Edwin Hedberg.

Det har laget gjort under juluppehållet:

– Vi har haft många hemma så vi har tränat igenom hela spelsystemet ett varv till. Det har varit ett otroligt viktigt uppehåll för oss, säger Anders Forsberg.

Formen innan uppehållet: V-F-F-F-F

Skellefteå

Läget i laget:

Alla är matchredo förutom JVM-spelaren Oscar Sundqvist. Sent petade Arvid Lundberg är tillbaka i truppen.

Det har laget gjort under juluppehållet:

– Vi tränade stenhårt första dagarna på uppehållet med tonvikt på kondition och styrka. Sen har vi haft fyra dagar vila kring jul innan vi tränade i dag (i går), säger Hans Wallson. 

Formen innan uppehållet: V-V-V-V-F

Växjö

Läget i laget:

Malte Strömwall, Jani Lajunen och Scott Munroe är skadade medan Colby Armstrong gör comeback. Teemu Lassila är redo, men ej definitivt uttagen, att göra debut i kassen.

Det har laget gjort under juluppehållet:

– Det har varit en kombination av rehab och att bygga

vidare på vårt spel. Vi hade många skadade och sådan som spelade skadade innan uppehållet så första dagarna var det fokus på individuell fys och sedan gick vi på is tre dagar torsdag till lördag, säger Sam Hallam.

Formen innan uppehållet: F-V-V-V-F

Örebro

Läget i laget:

Christoffer Norgren saknas på grund av familjeskäl. Sen finns det frågetecken på Daniel Sondell som varit skadad under uppehållet. 

Det här har laget gjort under juluppehållet:

– Det har varit mest åkstyrka och hockeystyrka som vi jobbat med. Sen har vi vilat fyra dagar kring jul. Det är viktigt att vara fräscha med matcher torsdag, lördag, måndag innan nyår, säger assisterande tränaren Roland Sätterman.

Formen innan uppehållet: V-F-F-V-F

Sammanställning: Erik Karlsson

ARTIKELN HANDLAR OM