Oroande bilderna på Elias Pettersson

Matchstraff för Kreider som sänkte Elias

Av: Hampus Hagman

Publicerad:
Uppdaterad:

Hela Vancouver höll andan i natt när Elias Pettersson fick en armbåge i ansiktet och lämnade isen blödandes.

Succésvensken klarade sig dock från det alla befarade – en ny hjärnskakning – och kunde återvända till matchen.

– Jag var inte orolig, säger Pettersson själv som var poänglös i Canucks 4–1-seger mot New York Rangers.

Elias Pettersson raketstart på NHL-karriären fick tidigt en törn när han i början av säsongen hölls borta från spel i två veckor på grund av en lättare hjärnskakning.

I natt såg det ut som att svensken redan hade drabbats av sin andra.

Det var efter drygt fyra minuter av den andra perioden som Rangers rivige forward Chris Kreider satte in en armbågstackling på Elias Pettersson. Kreider lämnade isen med matchstraff – och Elias gjorde det samma med en ny befarad hjärnskakning.

1 av 3 | Foto: Viasat

”Bara ont i näsan”

Pettersson undersöktes direkt för hjärnskakning men fick lyckligtvis klartecken att återvända och kom tillbaka i slutminuten av den andra perioden.

– Jag kände mig okej, det gjorde bara ont i näsan. Jag var inte orolig, säger Pettersson enligt klubbens twitter.

Produktionsmässigt går det fortsatt trögt för svenske superrookien.

Nattens match var den elfte i rad som Pettersson lämnat mållös. Det senaste gjorde han mot Los Angeles Kings 14 februari. Under den senaste månaden har det bara blivit fem assist, och torkan kan öppna för att fler rookies blandar sig in i priset Calder Trophy som svensken i princip redan haft en hand på.

Eriksson petad

En annan Vancouver-svensk som verkar ha det tungt är Loui Eriksson, som för första gången den här säsongen var petad från kvällens uppställning.

Den svenska matchen i matchen vann alltså Jacob Markström som stoppade 21 skott och noterades för en assist. Henrik Lundqvist motade 24 av 27 skott – det sista målet gjordes i tom kasse.

Alexander Edler stod för en Vancouver-assist och Mika Zibanejad hade en Rangers-dito.

▪▪▪

Connor McDavid fortsätter imponera. Två nya assist innebär att superstjärnan för tredje (!) säsongen i rad nådde 100-poängsgränsen. Senast någon lyckades med den prestationen var Alexandr Ovetjkin 2008–10.

Hans Edmonton ser dock ut att slarva bort slutspelschanserna när de förlorade med 6–3 mot ett skadedrabbat och avsågat New Jersey. 

▪▪▪

Fyra poäng från Toronto-svenskarna Andreas Johnsson (1+1) och William Nylander (0+2) räckte inte – trots att Chicago höll på att tappa en 5–0-ledning.

Torontos danske målvakt Frederik Andersen blev utbytt för andra matchen i rad. Trots 5–4-förlusten har de ändå ett grepp om en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Det har däremot inte Chicago, som är ett av fyra lag som jagar Dallas och Arizona, som nu har wildcard-platserna i väst.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE