OS-backen nära SHL-klubb

OS-backen Johan Fransson, 34, kan vara på väg hem till SHL kommande säsong.

Men det ser inte ut att bli spel med Luleå.

Enligt Sportbladets uppgifter har Fransson diskuterat ett treårskontrakt med Timrå, under förutsättning att det blir fortsatt SHL-spel.

Timrås comeback i högsta serien har blivit en tung historia. Nederlagstippat inför säsongen och det stod tidigt klart att laget skulle tvingas kvala för fortsatt SHL-existens.

Timrå slutar sist i SHL och ställs i direktkvalet mot segraren i den allsvenska finalen mellan AIK och Oskarshamn, en matchserie som inleds morgon.

Klarar Timrå av kvalet och spelar i SHL även kommande säsong är klubben nära en högklassig förstärkning.

Enligt Sportbladets uppgifter är Timrå nära Johan Fransson, som för ett drygt år sedan ingick i Tre Kronor OS-trupp i Sydkorea. 

Det var för övrigt i princip klart att Fransson skulle spela med Timrå redan den här säsongen. Enligt vad Sportbladet erfar var Timrå nära att göra klart med den skridskoskicklige backen när transferfönstret stängde i mitten av februari. Då sprack affären i sista stund sedan hans klubb Genève sagt nej till att släppa sin svenske back.

Spelat med tre SHL-klubbar

Då som nu är det ett långtidskontrakt över de kommande tre säsongerna som var aktuellt. Förutsättningen för att affären ska gå i lås är givetvis att Timrå klarar sig kvar i SHL.

– Hade de varit klart hade jag jättegärna bekräftat det, men han är inte klar för oss än i alla fall, säger Timrås sportchef Kent Norberg.

Johan Fransson var med och vann VM-guld med Tre Kronor 2013 och spelade sedan ytterligare två VM-turneringar de kommande tre åren. De fem senaste säsongerna har Fransson spelat i Schweiz. Först en säsong med Rapperswil, sedan de fyra senaste säsongerna i Genève-Servette.

I SHL har Kalixsonen representerat Luleå i åtta säsonger, samt Linköping och Frölunda.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!