Hotet efter skadan: ”Jag kommer ta dig!”

”Jag kommer att ta dig!”

Budskapet gick tydligt att läsa på New York Islanders-veteranen Johnny Boychucks läppar efter att han skadades av Philadelphia-stjärnan Jakub Voracek.

– Han pekade på mig som att det vore Wrestlemania, säger Voracek.

Det var en tung afton för New York Islanders hemma i Nassau Coliseum.

Förlust med klara siffror, 2–5, och dessutom utgick viktige backen Johnny Boychuk skadad. En situation som blev uppmärksammad.

Tidigt i den tredje perioden satte Boychuk full fart mot puckföraren Jakub Voracek vid ena sarghörnet i Philadelphias zon. En rejäl kollision uppstod, men i stället för att Voracek fick ta den värsta smällen var det Boychuk som blev liggande på isen i smärtor. Flyers-tjecken hann se att Islanders-veteranen kom anstormande och svarade därför med en offensiv tackling – som tog illa.

Foto: USA TODAY Network / Sipa USA

Fick ledas av isen

Efter en stund kunde Boychuk ledas av planen och på väg ut pekade han ilskt mot Jakub Voracek, som satt i utvisningsbåset efter att ha fått fem minuter för interference. ”Jag kommer att ta dig!”, tycktes han skrika i riktning mot Philadelphia-stjärnan.

Så fort Voracek kom in på isen igen sökte Islanders Scott Mayfield upp honom för att hämnas, vilket i sin tur renderade i tolv minuters utvisning för Mayfield (roughing samt misconduct).

Efter matchen var Voracek oförstående till Boychuks ”hot” efter skadan.

– Han pekade på mig som att det vore Wrestlemania eller något liknande. Kom igen, det här är hockey. Samma kille (Boychuk) slog till 19-årige Nolan Patrick på ett fult sätt i en match förra säsongen, och nu ska han på mig, säger Flyers-forwarden till NBC.

Flyers slutspelshopp lever

Än så länge har det inte kommit några rapporter om hur allvarlig Johnny Boychucks skada är.

Philadelphia har i och med segern fortfarande en liten chans att nå slutspel, fem poäng upp till Columbus på den sista wild card-platsen. Islanders missade chansen att återta serieledningen i Metropolitan Division, som Washington Capitals numera toppar.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM