Förre NHL-målvakten Ray Emery död

avJacob Larsson, Simon Norberg

Kanadensisk polis har bekräftat att den tidigare NHL-spelaren Ray Emery död.

Målvakten omkom under söndagskvällen efter en drunkningsolycka.

Han blev 35 år gammal.

Global News rapporterade under söndagskvällen om att polisen i Hamilton Harbour, i sydöstra Kanada, utredde en misstänkt drunkning i närheten av Royal Hamilton Yacht Club.

Den regionala polisen tillkallades sedan så att dykare kunde gå ner i vattnet för att söka efter mannen som ska ha försvunnit efter att ha hoppat i vattnet från en båt.
– Olyckligt nog möttes våra insatser i området runt piren av negativt resultat, säger polisens utredare Marty Schulenburg till thespec.com.

Spelade final med ”Alfie”

Några timmar senare kom de första uppgifterna från en fotograf om att det handlade om den forne NHL-målvakten Ray Emery.

Runt 23-tiden på söndagskvällen gick den lokala polisen ut med beskedet att Emery omkommit.

Ray Emery slutade spela ishockey 2016 och representerade bland annat Philadelphia Flyers, Ottawa Senators, Chicago Blackhawks och Anaheim Ducks under sin karriär.

2007 spelade målvakten Stanley Cup-final med Daniel Alfredsson i Ottawa, men först 2013 blev han mästare med Chicago Blackhawks som andramålvakt bakom Corey Crawford.

Polisen gick ut med ett offentligt uttalande

Under måndagseftermiddagen gick polisen ut med ett meddelande om det inte finns några brottsmisstankar bakom olyckan.

Emery ska ha befunnit sig på en båt på havet med sina kompisar när han bestämde sig för att hoppa i och ta en simtur. När Emery sedan inte återvände till ytan larmade kompisarna polis, skriver AP.

Ray Emery blev 35 år gammal.

1 av 2 | Foto: Matt Rourke / TT / NTB Scanpix
Ray Emery

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM