Erik Karlsson en vinnare i natt

Spelade mest av alla när San Jose Sharks tog första segern

BUFFALO/STOCKHOLM. Nu vet Erik Karlsson hur det känns när en haj dödar ett byte.

San Jose Sharks slog LA Kings på övertid i natt – och den småländske backstjärnan assisterade till Kevin Labancs avgörande 3-2-mål.

– Det här var otroligt viktigt för oss. Nu behöver vi inte tänka på att jaga den första segern för säsongen, säger Karlsson till Expressen.

Efter premiärförlusten mot Anaheim hemma i Sharktank i onsdags behövde haussade San Jose verkligen en seger i Los Angeles i natt – och en seger bärgade de.

Det satt dock hårt åt. Gästerna tog visserligen ledningen med 2-0 i första perioden, efter mål av Timo Meier och Evander Kane, men Kings kom tillbaka och utjämnade. Anze Kopitar – som vanligt en gigant på isen – reducerade i slutet av inledningsakten och Tyler Toffoli kvitterade 37 sekunder in i andra perioden.

Spelade mest av alla

Sedan följde svängigt ställningskrig i två perioder, men ingen lyckades sätta någon mer puck – främst beroende på att Jonathan Quick och Martin Jones briljerade i respektive kasse.

02.54 in i den övertidsperiod som följde satte hajarna dock huggtänderna i Kings hals och avgjorde.

Karlsson – med snudd på 30 minuters istid, mest av alla – fick fram pucken till Logan Couture i mittzonen. Han drev in pucken över blålinjen på högerkanten och skickade i exakt rätt ögonblick in en passning framför kassen, där Kevin Labanc dök upp och stötte in avgörandet.

– Det här var otroligt viktigt för oss. Att få vinna den första bortamatchen när vi nu ska flyga vidare till New York och östkusten för ytterligare fyra matcher. Nu behöver vi inte tänka på att jaga den första segern för säsongen, säger Erik Karlsson till Expressen.

”Funderade på att avstå”

Och lagkamrater och ledare är fulla av beundran. Assisterande tränaren Johan Hedberg tycker att EK65 ”var banans bäste spelare”.

– Erik är inte bara en fantastisk spelare, som ger vårt lag ett lyft. Han är en sådan skön kille också. Lättsam och omtänksam. Och på gott humör, berömmer även lagkamraten Melker Karlsson till tidningen.

Samtidigt berättar Erik Karlsson att funderade på att avstå tröja nummer 65 – på grund av just Melker Karlsson.

– Här kommer den riktige Karlsson, haha. Jag funderade faktiskt på att avstå från att ta nummer 65 här i Sharks, då Melker bär nummer 68. Det är rätt nära varandra, men okej då, säger ”EK65”.

Därmed kan man slå fast att Erik Karlsson-eran i San Jose börjat på allvar.
Den fortsätter närmast med en lång resa i österled. På måndag eftermiddag spelar Sharks mot New York Islanders i Brooklyn och dagen efter mot Flyers i Philadelphia. Därefter följer dueller mot New York Rangers på Manhattan och mot New Jersey Devils i Newark.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!