Färjestad premiärvann igen – fina sviten intakt

HOCKEY

Ingen premiärförlust i SHL efter full tid sedan 2001.

Mot HV71 höll Färjestads fina trend i sig efter seger med 3–1.

Färjestad och SHL-premiärer verkar vara en fin kombination.

För inte sedan 2001 har Karlstadlaget förlorat efter full tid. Och när säsongen 2018/2019 startade med hemmamatch mot HV71 höll trenden i sig sedan man vunnit med 3–1.

– Vi gör det väldigt stabilt i dag, säger nyförvärvet i Färjestads mål, Markus Svensson, till C More.

– Jag tycker vi för spelet matchen igenom och skapar mycket lägen, men de försvarar sig bra och deras keeper är jäkligt vass, fortsätter Svensson som tidigare vunnit SM-guld med Skellefteå och närmast kommer från spel med Spartak Moskva i KHL.

Figren blodig efter smäll

HV71 fick en tung start på matchen då Robin Figren tvingades lämna isen efter bara några minuters spel.

Forwarden kolliderade med den egna målvakten Felix Sandström och blödde kraftigt från näsan.

– Det ser ut som ett näsben som spruckit. Det är som ett äggskal i näsan, när det spricker så finns det inte ett ben i hela näsan. Det gör ont att köra in i målvakternas benskydd, säger Johan Tornberg i C More.

Vackert första mål

Figren var visserligen tillbaka i spel till den andra perioden, men då gjorde hemmalaget 1–0 efter sex minuters spel efter ett mycket vackert anfall där Joakim Nygård snurrade upp HV-försvaret innan pucken via Alexander Johansson hittade Johan Ryno. Den sistnämnde hade mer eller mindre bara att lägga in pucken i öppet mål bakom en chanslös Felix Sandström.

Mikael Wikstrand utökade ledningen till 2–0 i powerplay i den tredje perioden och såg ut att ha dödat matchen.

Stolpträff från kvittering

Då, fem minuter från full tid, vaknade bortalaget. Först reducerade Mattias Tedenby till 2–1 innan Christoffer Persson kort därefter träffade stolpen.

Men närmare än så kom man inte och i stället kunde nyförvärvet Jesper Olofsson göra 3–1 för Färjestad i öppen kasse med bara sekunder kvar att spela.

FBK har därmed tagit poäng i 17 raka SHL-premiärer.

– Färjestad vinner helt rättvist. De jobbar ned oss och skapar mycket chanser mot oss. Vi har inte riktigt den här spetsen i dag, summerar HV-tränaren Stephan Lundh till C More.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM