Modo Hockey

Foppas drömmål i succécomebacken

Av: 

AnnaMaria Jansson

HOCKEY

Foppa gjorde mål direkt i elitserien

Först gjorde han ingenting.

Sen vann han en tekning efter 15 minuter.

Och efter det var det dags för mål.

Det var länge ovisst huruvida Peter Forsberg skulle komma till start i Modos möte med Skellefteå. Men efter värmingen stod det klart. Foppa skulle spela och plötsligt förvandlades en ganska vanlig elitseriematch till något helt annat. NÄmligen Foppas comeback - OCH - hans tvåhundrade match för Modo.

Inledningvis i den första perioden rörde Foppa knappt pucken. Och gjorde han det jublade publiken som om han visat upp ett konststycke av rang.

– Ja, det var väl ingen strålande inledning, jag hade inte särskilt mycket puck, säger Peter Forsberg till Canal Plus.

Tjusigt Foppa-mål

Men sedan hände någonting. 15 minuter tog det innan Foppa blixtrade till i gammal god anda.

Han vann en tekning, spelade ut pucken på kanten, fick den tillbaka bakom Skellefteås mål, gick runt, höll i och - PANG - satte den bakom Andreas Hadelöv.

– Ja, det var tur att jag fick ett mål. Jag spelar inte hundra, men ett mål är alltid bra för självförtroendet. Då lossnar det lite, säger Foppa som känner av sin onda fot.

– Ja, den känns inte helt bra. Men jag försöker att inte tänka så mycket på det. Nu är det bara att köra på.

Innan periodpaus var det dags igen för Modo. Den här gången var det Mats Zuccarello Aasen som svarade för konststycket och 2-0 till Modo efter den första perioden.

Dominans

I den andra perioden spelade Modo betydligt säkrare än i första. Skellefteå, som varit i stort sett utspelade sedan pucken släpptes i isen, verkade håglösa och var ständigt sist in i alla situationer.

När 3-0 kom, genom mattias Timander och snyggt framspel av Mats Zuccarello Assen var det helt rättvist. Modo hade inte bara pötsligt fått ordning på det powerplay som oroat under hela säsongen, det var dessutom ordning på Peter Forsberg som var betydligt mer delaktig och svarade för en del farligheter.

Bortspelade och förvirrade

I den tredje perioden rådde det ingen tvekan om att detta var Modos match. Per Åge Skröder satte 4-0, vågen gick runt publiken och Skellefteå såg bara bortspelade och förvirrade ut. De fick ett mål dock, genom Anders Söderberg.

– Vi hade bra energi och bra go i laget och vi var bättre i dag, säger Harri Rindell till kanal plus.

Och han var nöjd med Foppa.

– Jag tycker att det gick bättre än väntat. Hans blotta närvaro betyder en hel del för laget. Så här bra har vi inte varit sedan september, oktober, säger Rindell.

"En lättnad"

Peter Forsberg själv var inte riktigt lika nöjd. Han var dock glad.

– Det var skönt att vinna såklart, men för egen del gick det väl sådär. Ibland släpper det lite i foten, det är inget nytt, jag får bara försöka jobba på.

– Jag känner en lättnad över att spela match igen, jag var nervös innan, inte bara för mötet med Skellefteå utan även för egen del med foten och allt. Men jag får ändå vara glad i dag, det är kul att vara igång igen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Modo Hockey