Här spricker supernollan

avJonatan Fast

Jonas Gustavssons nolla spräckt efter 240 minuter och 25 sekunder

Skellefteås Brad Moran spräckte FBK-målisen Jonas Gustavssons supernolla. Den höll i 240 minuter och 25 sekunder. Längst både i slutspel och i den totala elitserien där både slutspel och grundserie räknas in.

– Var en lättnad att se pucken gå in. Nu ska vi köra på så får vi se vad det leder till, säger Brad Moran till Canal Plus.

Efter 240 minuter och 25 sekunder kom då målet som hela Västerbotten, och säkert andra delar av Sverige, väntat på. 17.45 in i den första perioden i ödesmatchen pangade Brad Moran in 0–1, snyggt assisterad av Anders Söderberg stötte Moran in målet från slottet.

"Vi känner stödet från våra fans"

– Nu ska vi köra på så får vi se vad som händer. Vi vill tighta till defensiven, vi känner stödet från våra fans så det ska nog gå bra, fortsätter Brad Moran i Canal Plus i den första periodpausen.

Bättre än Lundqvist

Med sina 240 minuter och 25 sekunder slog Gustavsson därmed Thomas "Osten" Östlunds (Djurgården) tidigare rekord på 201 minuter och 18 sekunder gällande elitserien (även grundserien) och Henrik Lundqvists slutspelsrekord på 175 minuter och 20 sekunder.