NHL

Nu får Enroth chansen i NHL

HOCKEY

Ersätter skadad Miller i Buffalo

Det blev ingen NHL-debut för Jhonas Enroth i natt.

Det blev ingen NHL-debut för Jhonas Enroth i natt.

Foto: Peter Wikström

Nu får ytterligare en svensk målvakt chansen i NHL. I natt kallades Jhonas Enroth upp från farmarligan AHL. Han ska ersätta skadade stjärnmålvakten Ryan Miller i Buffalo Sabres.

20-årige Jhonas Enroth gjorde i fjol succé för Södertälje i elitserien och var med om att föra de svenska småkronorna till JVM-silver i tjeckiska Pardubice. Det utmynnade i ett NHL-kontrakt med Buffalo Sabres, som tingade målvakten i andra rundan av draften 2006.?

Sin första säsong i Nordamerika har Enroth uteslutande tillbringat med Portland Pirates i farmarligan AHL. I natt blev det dock ändring på det. ? Buffalos stjärnmålvakt Ryan Miller blev fotledsskadad i lördagsnattens match mot New York Rangers.

Därför har Jhonas Enroth kallats upp för att ersätta honom, rapporterar tsn.ca.?28-årige Millers skada uppges vara förhållandevis allvarlig och det är fortfarande oklart hur länge han kommer att bli borta.?

– Det är en sådan skada där du måste känna dig fram, just nu finns det ingen tidsram, säger Ryan Miller till AP. ?

Jhonas Eneroth, som förväntas bli reserv till Patrick Lalime under Millers frånvaro, har gjort 43 matcher för Portland i AHL. Han har en räddningsprocent på 91,5 och har ett snitt på 2,71 insläppta mål per match.

Ulf Bodin

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL