NHL-svensken hjälte med viktigaste målet

Publicerad 2018-03-26

NEW YORK. Hampus Lindholm gjorde sitt viktigaste mål på hela säsongen i natt.

Han avgjorde Anaheims bortamatch på övertid – och såg därmed till ankorna nitar sig fast ovanför slutspelsstrecket

– Vi gjorde ingen vidare bra match, men hittade ett sätt att vinna och det är jag glad för, säger hjälten efter 5-4-segern.

Följ ämnen
NHL

Det såg länge ut som att Anaheim skulle få stryk av det plötsligen pigga Edmonton – och förlora mark i det infernaliska racet kring strecket i västra NHL-konferensen.

De låg under med 3-1 inför tredje perioden – och när de väl kom ikapp skaffade sig Oilers snabbt ny ledning.

Men en och en halv minut för full tid lyckades Adam Henrique kvittera på nytt och på övertid slog två svenska ankor till.

”Väldigt skönt”

Rickard Rakell trängde sig fram i slottet och när han tappade pucken tog Hampus Lindholm istället hand om den och formligen mosade in den bakom Cam Talbot.

– Väldigt skönt förstås, säger skåningen till den lokala Fox Sports-kanalen.

– Vi gjorde ingen vidare bra match, men hittade ett sätt att vinna och det är jag glad för. Vi behöver alla poäng nu. 

Ja, för vid förlust hade Ducks ramlat ner under strecket, men nu hakar de sig istället kvar på tredjeplatsen i Pacific-divisionen och har en respektive två poäng tillgodo på huvudrivalerna Colorado, St. Louis och LA Kings.

McDavid rycker i poängtopp

Rakell stod för sammanlagt två assist och backen Marcus Pettersson för en, men isens verklige poängkung var förstås Edmontons Connor McDavid.

Han gjorde själv ett mål – sitt 39:e i år – och spelade fram till två. Därmed rycker han, sent omsider, ifrån i toppen av poängligan med sammanlagt 99 poäng.

Följ ämnen i artikeln