Kenny: ”Jag tycker att beslutet är fel”

Publicerad:

HOCKEY

Backlegendaren går mot strömmen och kritiserar öppet stoppet mot lockoutspelare

Missnöjet med Hockeyligans beslut växer.

En som är kritisk till att nobba NHL-spelare i elitserien är backlegendaren och Rögles assisterande tränare Kenny Jönsson.

– Ja, jag tycker det är fel. Jag tror det skulle gynna svensk ishockey säger Jönsson till 24Hockey.

Så här långt har Hockeyligan hållit en enad fasad och ställt sig bakom beslutet att inte tillåta NHL-spelare på korttidskontrakt.

Men i takt med att NHL-stjärnor skriver på för klubbar i Hockeyallsvenskan och övriga Europa ökar pressen på elitserieklubbarna.

Kenny Jönsson har själv varit spelare under två lockouter och är numera assisterande tränare hos nykomlingen Rögle.

Han är kritisk till beslutet:

– Jag tycker det är fel. Det är en fantastisk möjlighet för svensk publik att se sina största idoler komma hem och spela elitseriehockey, och förgylla vardagen hemma i Sverige. De småknattar som drömmer om att bli lika bra som Henrik Lundqvist, Zetterberg och sedinarna. Att få se dem på sin hemmarena tycker jag skulle var jättestort som liten, säger Jönsson till Helsingborg Dagblads hockeymagasin 24Hockey.

"Mer intäkter"

Jönsson väljer att se fördelarna i stället för nackdelarna med att tillåta NHL-spelare i elitserien.

 – Jag tror det skulle gynna svensk ishockey också. Vi hade kanske fått många unga fantaster som är tveksamma till att spela hockey att börja spela hockey på grund av att de får se de här stjärnorna. Och får du in fler NHL-spelare så fyller du hallarna på ett helt annat sätt också. I långa loppet tror jag det kan gynna klubbarna också att de får in mer intäkter, säger Jönsson.

Däremot tror inte Jönsson att Hockeyligan kommer att riva upp beslutet:

– Nej, jag tror inte att de ändrar sig. De har gått ut med att varje klubb i elitserien får ha tre NHL-spelare, men att de måste sajnas på helår. Och blir det en långvarig konflikt så har alla möjligheten att innan den 31 januari att skriva med tre spelare.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN