Modo rasar – efter Färjestads ’påhopp’

Av: Jonathan Ekeliw

Publicerad:
Uppdaterad:

VD:n: ”Aldrig varit med om någonting liknande”

Färjestads presschef Jörgen Kalitzki.
Foto: SCANPIX/farjestadsbk.se
Färjestads presschef Jörgen Kalitzki.

Modo går emot Hockeyligans överenskommelse och planerar att ta in NHL-spelare.

Det har fått Färjestads presschef Jörgen Kalitzki att skriva en uppriven krönika på klubbens hemsida – vilket skapat ett jättebråk.

– Jag har aldrig varit med om något liknande sedan jag tillträdde som vd i Modo, säger Anders Trollsås till NWT.

Foto: SCANPIX
Anders Trollsås.

Konkurrensverket liknar elitserieklubbarnas överenskommelse om att inte tillåta korttidskontrakt för lockoutade NHL-proffs vid ”kartellbildning”, och har ogiltigförklarat Hockeyligans beslut.

Trots det fortsätter lagen att säga nej till spelare från världens bästa liga – men Modo står inte på konkurrenternas sida i frågan och planerar att gå emot överenskommelsen genom att närmast ta in forwarden Alexander Steen, 28, och backen Tobias Enström, 27.

Går till gård attack

Det har fått Färjestads presschef Jörgen Kalitzki att skriva en uppriven krönika på klubbens hemsida (läs den i sin helhet här), där han går till hård attack mot Modo och bland annat skriver:

”Nu ska Modo – påstår media – slå till i omgång fem. Och det är väl bara en tillfällighet att Kalle Bodén är advokat/spelaragent från Örnsköldsvik. Eller att han har försett Konkurrensverket med alla nödvändiga papper för att få skriva två kontrakt till, några procent till i fickan, kanske också en rubrik eller två. Lite gratisreklam till firman. Och det är väl också en tillfällighet att hans bror Henrik sitter i Modos styrelse?

Det är nog bara tillfälligheter att det Modo som gråtit över långtidsskador skulle vara inblandat i detta spel under täcket, medan klubbens ordförande deltagit i Ligans diskussioner och beslut. Det är nog bara tillfälligheter.”

”Show me the money”

Kalitzki, som själv inte vill kommentera krönikan i efterhand, ger även en rejäl känga till Hockeyligans ledning och NHL-proffsen som kan invadera elitserien.

”Hej NHL-proffs som glider in, tjänar en slant och åker hem. Fuck the fans, show me the money...”

Modo reagerar starkt mot krönikan.

– Först undrade jag om det var ett planterat skämt. Det här officiella påhoppet på oss är i allra högsta grad anmärkningsvärt. Vi kommer att diskutera om vi ska gå vidare med det, säger klubbens vd Anders Trollsås till NWT.

– Vi utgår från att krönikan är kontrollerad av Loob och att det här är Färjestads officiella statement eftersom den ligger ute på deras hemsida. Om Färjestad inte står bakom texten utgår jag från att de meddelar det snarast. Jag har aldrig varit med om något liknande sedan jag tillträdde som vd i Modo.

■ ■ FOTNOT: Färjestads klubbdirektör Håkan Loob ber å FBK:s vägnar om ursäkt till Modo. Läs mer här!

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN