Per Svartvadet blir Modos rekordman

HOCKEY

Här är läget i lagen inför kvällens matcher

Foto: Per Svartvadet blir Modos meste spelare i kvällens match mot Brynäs.

Modo har haft mängder av stjärnor i klubben genom åren,

I kväll blir Per Svartvadet, 35, den störste – eller i alla fall den meste – genom tiderna.

Lagkaptenen gör mot Brynäs sin 724:e tävlingsmatch i Modotröjan.

– Självklart är jag oerhört stolt och glad, skriver Svartvadet i ett sms till Sportbladet.

Så här är läget i DITT lag inför kvällens omgång.

Luleå–Skellefteå

Luleå ställer upp med samma lag som senast. Anders Nilsson står i mål. Lars Lökken-Östli, Cam Abbott, Sebastian Meijer och Mats Lavander saknas.

Fredrik Styrman spelar junior-VM.

Skellefteå har tre spelare på JVM: Oscar Lindberg, Adam Larsson och Tim Erixon. Yared Hagos saknades senast men fanns med på lagets matchvärmning i förmiddags.

Rasmus Edström, 18, finns med i truppen i stället för Adam Pettersson, 18.

– Annars är känslan bra. Precis som inför en vanlig match, förutom de dåliga vi gjort. Killarna är så där lagom fokuserade, säger tränaren Anders Forsberg till Norrans hockeyblogg.

Timrå–Frölunda

Eftersom målvakten Magnus Åkerlund är skadad väljer Timrå att korttidslåna Alexis Ahlqvist från KaIPa i finska SM-Liiga.

– Förutsatt att alla papper hinner bli klara i tid, så kommer Aleksis att finnas med i truppen ikväll mot Frölunda, säger sportchefen Stefan Lindqvist till klubbens hemsida.

Förutom Åkerlund saknar Timrå Mikko Jokela, Fredrik Hynning, Antti Halonen, Anton Axelson och Anton Lander som är på JVM.

Sebastian Erixon var sjuk senast men räknar med spel i kväll.

Pär Styf klev av mot Färjestad i tisdags.

– Styf fick ett skott på foten. Han kommer att testa spela i kväll, säger Timrås läkare Örjan Fröjd.

Frölundas Carl och Johan Klingberg samt Johan Sundström spelar JVM. Andreas Karlsson och Christian Bäckman saknas.

I mål startar Joakim Lundström.

Brynäs–Modo

Brynäs ställer upp med exakt samma lag som senast, vilket betyder att magsjuke Lars Jonsson missar matchen, Thomas Greiss vaktar kassen och kvartetten Simon Bertilsson, Calle Järnkrok, Sebastian Wännström och Johan Larsson spelar JVM.

Modos lagkapten Per Svartvadet gör sin 724:e tävlingsmatch för Modo och blir därmed Modos meste spelare genom tiderna. Han kniper förstaplatsen från Magnus Wernblom.

Svartvadet hade inte möjlighet att prata i telefon men skickade ett sms till Sportbladet.

”Jag är självklart oerhört stolt och glad att ha kunnat och fått möjligheten att spela så många matcher i en och samma förening och stad! Det är få förunnat och jag känner stor tacksamhet till min familj, ledare, spelare, samarbetspartner och supportrar som varit vid min sida i med och motgång. Nu med lite facit i hand är det skönt att se att träningen har hjälpt min kropp att orka hålla ihop och prestera på den här nivån. Och det bästa av allt är att jag mentalt fortfarande är sugen och känner att jag är hungrig och vill vinna. Och apropå vinna, så börjar vi med det i kväll mot Brynäs i match 724! Mvh Per”

Modo får tillbaka Anton Hedman efter avstängning. Ole-Kristian Tollefsen är skadad.

Linköping–AIK

Michael Holmqvist är tillbaka efter avstängning. Josef Melichar saknades senast och tränade inte med laget i går. Andreas Jämtin missade också matchen mot Skellefteå, men tränade i går. Det är osäkert i fall någon av dem finns med i kväll.

Mikael Håkanson fick utgå senast och är inte tillgänglig för spel.

Klas Dahlbeck representerar Sverige i junior-VM.

AIK får tillbaka Dick Tärnström och Johannes Salmonsson från sjukdom. Även Daniel Bång är spelklar.

Förutom Patrik Nemeth, som spelar JVM, saknas Viktor Fasth, Christopher Heino Lindberg, Josh MacNevin, Christian Sandberg och Fredrik Svensson.

Djurgården–Färjestad

Djurgården saknar Nils Ekman och Mathias Tjärnqvist. Mot Södertälje saknades även David Printz, Mario Kempe och John Norman, det är osäkert i fall någon av dem är tillbaka mot FBK.

Patrick Cehlin spelar JVM.

Färjestads Rickard Wallin och Anton Grundel saknas. Det råder frågetecken för Emil Kåberg och Jonas Junland. Kåberg missade tisdagsmatchen på grund av en blödning i vaden, men han tränade i går och hoppas kunna spela. Junland har haft magsjuka och missade gårdagens träning. Kan inte han spela kommer Magnus Nygren, 20, att ta hans plats.

Jonas Brodin spelar JVM.

Södertälje–HV71

SSK får återigen klara sig utan Martin Chabada och Petri Pakaslahti.

HV71:s Martin Thörnberg har magnetröntgat sin skadade hand.

– Det visade sig inte vara någon fraktur i handen, utan en mjukdelsskada. Martin kan därmed spela hockey med ett skydd för handen, men det är oklart om han deltar mot Södertälje och upp till tränarna att avgöra när han kan vara med igen, säger HV-läkaren Lars-Göran Hassel till klubbens hemsida.

Lance Ward saknas på grund av familjeskäl. Jesper Thörnberg och Jesper Fasth spelar JVM.

ARTIKELN HANDLAR OM