Psykolog ska hjälpa Bremberg ur svackan

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

”Har varit en längre låsning”

Bänkningarna har fått HV-stjärnan Fredrik Bremberg att grubbla.

För att ta sig ur svackan har han för första gången i karriären tagit hjälp av en psykolog.

– Risken finns att det låser sig när jag väl kommer in. Det är höga krav, både från mig själv och utifrån, säger Bremberg.

Fredrik Bremberg är bänkad för andra matchen i rad i kväll. Stjärnvärvningen, som enligt uppgifter kostar tio miljoner kronor för två säsonger, har hittills blivit en flopp för HV 71.
Foto: bildbyrån
Fredrik Bremberg är bänkad för andra matchen i rad i kväll. Stjärnvärvningen, som enligt uppgifter kostar tio miljoner kronor för två säsonger, har hittills blivit en flopp för HV 71.

Förre Djurgårdsikonen Fredrik Bremberg, 37, slutade tvåa i elitseriens poängliga för två säsonger sedan och när han efter en säsong i Jokerit återvände till elitserien trodde många att succén skulle fortsätta i HV 71.

Men ”Linkan” har inte alls levt upp till de höga förväntningarna och har bara producerat fem poäng (1+4) på 17 matcher. Mot Brynäs i kväll är stjärnan bänkad för andra matchen i rad.

– Laget vann senast och spelade bra, så det är ingen förändring.

Det är coachen som bestämmer, och det är bara att acceptera, säger Bremberg.

”Medias krav”

– Jag vet inte vad som har gått snett. Men jag har inte spelat på topp och är långt ifrån den nivå jag ska hålla. Jag får gå till mig själv, försöka spela bättre och göra det som jag är bra på.

Hur mycket sätter det sig i skallen när du inte producerar?

– Nja, det är nog mer ni i media som sätter kravet att man ska producera var och varannan match. Visst, jag har gjort mycket poäng tidigare år, men ibland låser det sig. Oftast brukar det lossna, men nu har det varit en längre låsning.

Hur är självförtroendet?

– Det är på topp, säger Bremberg och kostar på sig ett skratt.

– Nä, det är klart att jag funderar...

Tre Kronor-psykolog

För att ta sig ur svackan har Bremberg pratat med HV 71:s psykolog Pär Pettersson, som numera även hjälper Tre Kronor.

– Pär är duktig, smart och ett bra bollplank. Han är ofta i omklädningsrummet och rör sig. Men vad vi har sagt stannar mellan oss, säger Bremberg som dementerar spekulationerna att han skulle vara på väg bort från HV.

– Jag vet inte var det kommer ifrån. Jag har tvåårskontrakt och långt tålamod, så det är lugnt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN