”Hade brutit hans kontrakt direkt”

HOCKEY

Simensens stenhårda attack

Västerås tog ledningen med 2-0, men Almtuna lyckades efter en grym vändning vända och vinna med 3-2.

Efter matchen handlade dock allting om Viktor Mårtenssons fula tackling i matchen.

– Hade jag varit tränare för Västerås hade jag brutit hans jävla kontrakt direkt. Det är för fan livsfarligt det han håller på med. Han kan ju skada en spelare för livet, säger Almtunas tränare Bobo Simensen till Viasat Hockey.

Västerås tog ledningen med 2-0 mot Almtuna redan i den första perioden efter mål av Damien Fleury och Robin Nilsson, men det räckte inte till seger.

Stark vändning

Istället svarade Almtuna för en stark vändning.

Mark Hurtubise reducerade i mittperioden, Fredrik Vestberg kvitterade i början av den sista akten och sedan skickade förre Västeråsbacken Fredrik Sandgren in matchvinnande 3-2 i power play.

– Vi fick vind i seglen av lite utvisningar och att vi fick in vårt första mål, säger Fredrik Sandgren som gjorde sitt andra mål för säsongen.

Backen, som också blev utsedd till matchens lirare, slog in segermålet från backposition med ett distinkt skott.

Västerås tryckte på i slutet och hade bland annat ett ribbskott, men Almtuna och Magnus Hellberg höll tätt och inkasserade tredje raka segern. Efter matchen handlade dock ingenting om det sportsliga resultatet.

Till hård attack

Istället gick Almtunas tränare Bobo Simensen till hård attack mot Västerås Viktor Mårtensson för en ful tackling i matchen.

– Jag är glad över poängen men samtidigt. Vad är det för jävla spelare på banan den där Mårtensson? Hade jag varit tränare för Västerås hade jag brutit hans jävla kontrakt direkt. Det är för fan livsfarligt det han håller på med. Han kan ju skada en spelare för livet. Det är våldsamt och helt jävla idiotiskt. Jag hade brutit kontraktet med en sådan spelare direkt, säger Simensen och fortsätter:

– Jag gillar tufft och hårt spel och rejält. Men inte sådana här jävla påhopp, det är för fan skrämmande.

”Sköter det internt”

Västerås tränare Mats Waltin säger att Mårtensson sagt till honom att han anser att tacklingen var korrekt. Efter att ha sett situationen tar dock även Waltin avstånd från Mårtenssons överfall.

– Det ser oerhört ovårdat ut, absolut, säger Waltin.

Hur agerar ni nu?

– Det där sköter vi internt.

ARTIKELN HANDLAR OM