Tränaren stöttar Berglund: ”Fantastisk kille”

avPelle Strandman

Publicerad:

I en intervju med Hockeypuls avslöjade Patrik Berglund att han bröt sitt kontrakt med Buffalo på grund av psykisk ohälsa.

Nu stöttas 30-åringen av sin tidigare tränare i Sabres.

– Jag önskar honom bara det bästa, säger Phil Housley till Buffalo News.

Det var i december som Buffalo Sabres helt plötsligt meddelade att kontraktet med Patrik Berglund hade brutits.

Klubben valde att ligga lågt med varför parterna gick skilda vägar och bekräftade bara kort att det var av ”disciplinära skäl”.

I går bringade dock huvudpersonen klarhet i vad det egentligen var som hände.

I en intervju med Hockeypuls bekräftade Patrik Berglund uppgifterna om att han inte hade dykt upp till match och träningar och att avstängningen som han först fick var helt i sin ordning.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Mådde psykiskt dåligt

Han berättade även att han efter sommarens trejd från St Louis Blues har tappat glädjen till hockeyn och att det var direkt livsnödvändigt att bryta kontraktet som var värt 110 miljoner kronor.

– Varför ska jag åka omkring och göra något som jag inte tycker om på samma sätt längre och på det visa upp en fasad att jag mår bra... när jag rent utsagt mår skit. Hockey har varit hela mitt liv. För mig är inte hockey bara ett jobb, utan det är något som jag har älskat. Tappar man det och mår otroligt dåligt så ser jag inte alls varför man ska hålla på med det, sa han.

Foto: Gene J. Puskar / TT
Phil Housley

Stöttande ord från tränaren

Nyheten har fått stor spridning i hockeyvärlden och inför nattens möte med Vancouver Canucks uttalade sig Buffalos tränare Phil Housley för första gången om Berglunds avsked.

– Personligen anser jag att Patrik är en fantastisk kille. Han menade väl. Han var en lagspelare. En jättebra lagkamrat och så inträffade en olycklig incident. Jag önskar honom inget annat än det bästa, säger han till Buffalo News.

– Sådana här situationer kan utveckla sig på olika sätt. Det var synd att vi var tvungna att låta Patrik gå. Men Jason Botterill (general manager) och ledningen hanterade det här korrekt. Jag önskar honom bara det bästa. Det var en tuff situation.

Buffalo förlorade nattens möte med Vancouver med 3–4.

Bjurman: Förtjänar inget annat än respeket

NHL-klubbarna med flest Stanley Cup-titlar genom tiderna 00:47
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM