Svenskens första mål i NHL-karriären: ”Ett stort lyft”

Lawrence Pilut målskytt i Buffalos storseger

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Lawrence Pilut fick en puck med sig hem från KeyBank Center i natt.

För visst – den Tingsryd-bördige backen prickade in NHL-karriärens första mål när Buffalo körde över New Jersey.

– Det känns som ett stort lyft för mig. Förhoppningsvis kommer det mer nu, säger han efter 5-1-segern.

Den svenske Buffalo-back som fått mest uppmärksamhet under grundseriens första halva är, av naturliga skäl, draftettan Rasmus Dahlin – men i skuggan av honom har även Lawrence Pilut efter ett par månader i farmarligan etablerat sig i Phil Housleys laguppställning och hemma mot New Jersey i natt fick han alltså äntligen sin belöning.

Under en mittperiod då Sabres vände 0-1-underläge till 5-1-övertag – och för första gången någonsin gjorde fem mål på Devils i en och samma period, faktiskt – snärtade den 23-årige smålänningen in NHL-karriärens första balja från blålinjen.

– Att göra mål har alltid varit en av mina styrkor och jag jobbar hela tiden hårt för att hitta rätt även på den här nivån, säger han till lokal media.

– Så att jag fick in en puck i kväll känns som ett stort lyft för mig. Förhoppningsvis kommer det mer nu.

Johan Larsson stod för en assist, liksom nämnde Dahlin.

Foto: Jeffrey T. Barnes / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

New York Islanders fick sin sex matcher långa segersvit avklippt på Long Island i natt – av ett Carolina som plötsligt börjat spela riktigt inspirerat och medelst en 4-3-triumf förde in sin femte raka till handlingarna.

Victor Rask bidrog med två assist.

Pittsburgh kom snabbt tillbaka från den sedvanliga förlusten mot Chicago och klappade till Florida med 5-1 hemma i PPG Paints Arena.

Marcus Pettersson svarade för två framspelningar och Patric Hörnqvist för en.

Nicklas Bäckström missade sin första match för säsongen på grund av sjukdom i natt – men trots en riktigt seg start klarade sig Washington bra ändå och slog krisande Philadelphia med 5-3.

Oskar Lindblom hade assist på ett mål signerat Jakub Voracek.

Udda kuriosa: I Flyers kasse stod Mike McKenna. Därmed har Pennsylvania-laget startat sju olika målvakter den här säsongen – och det är tangerat NHL-rekord.

Gustav Nyquist fortsätter rada upp poäng i Detroit. I nattens hemmamatch mot Montreal bokfördes han för sin 27:e assist.

Men han får sällan tillfälle att fira sin höga produktionstakt, för Red Wings envisas med att snubbla på mållinjen i match efter match. I natt slutade det till slut med 2-3-förlust.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM