Malmö: ”Vi hade tankar på Olle Liss”

HOCKEY

MALMÖ. Han började säsongen i Pantern och Malmö har haft ögonen på honom. Men nu gör Olle Liss succé i Rögle och i Skånederbyt var det han som sänkte Redhawks.

– Vi hade tankar på Olle, men vi ville inte röra honom för att hjälpa Pantern lite, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård efter Rögles 5–2-seger i Malmö.

Ett nytt ”omöjligt” mål, den här gången från bakom mål, och två fina assists. Nyförvärvet Olle Liss blev den store matchhjälten när Rögle körde över Malmö med 5–2 – ängelholmslagets största seger i Malmö sedan man vann med samma siffror i förkvalserien våren 2015.

Liss har nu gjort tre mål och sju poäng på sina tre första SHL-matcher.

– Nu har de trillat in lite lätt. Snart får jag komma ner på jorden, säger Olle Liss efter matchen när han är omringad av åtta–nio journalister.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Vad har du för känsla när du spelar nu?

– I dag är det jättelätt att spela när varje gubbe drar åt samma håll. Det tror jag alla känner också. Spelar vi så här är vi svårslagna. Klart att det går lite lättare då.

Hade ögonen på Liss

25-årige masen Olle Liss har tagit den långa vägen till SHL och han började säsongen i Pantern. Malmö har ett nära samarbete med Pantern och har under säsongen både värvat och lånat in spelare från den allsvenska klubben.

Liss säger själv att han inte har pratat med Malmö, men Redhawks sportchef Patrik Sylvegård bekräftar att klubben har haft ögonen på Liss under säsongen.

– Nånstans har vi den dialogen med Pantern också att vi vill inte röra hela deras lag. Det är ett förhållande vi har och sen att Rögle tar honom och han har varit jättebra. Det är bara att gratulera. Det är kul för Olle som är en jäkla bra kille, säger Sylvegård.

”Då kunde vi tagit Olle”

Liss har mest funnits i Sylvegårds tankar när det gäller nästa säsong. Under hösten blixtinkallade Malmö Panternforwarden Sebastian Dyk på ett lån när laget hade många skador.

– Då kunde vi tagit Olle. Vi behövde fart i den matchen.

Ångrar du det?

– Nja, ångrar… Han hade kanske inte lyckats hos oss. Just nu är vi riktigt jäkla dåliga på ren svenska och jag skäms lite mot publiken. Det är pinsamt hur vi agerar. Men vi kommer tillbaka, det lovar jag.

Liss verkar mest gilla läget och han inser att det är skillnad på att lira i Pantern och spela ett Skånederby inför nästan 10 000 åskådare.

– Ja, det är nån enstaka mer på läktaren… Man måste passa på och njuta där ute också. Det är få förunnat att få spela såna här matcher, säger Liss.

Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM

Olle Liss

Rögle BK