Lundqvist utbytt när Rangers kollapsade

”Vi är inte ens nära”

Foto: Adam Hunger / X02835
HOCKEY

NEW YORK. En plågsam kollaps pågår på Manhattan.

Ett uppgivet New York Rangers åkte på dyngstryk av Boston hemma i Madison Square Garden i natt, har förlorat sju av sina senaste åtta matcher och är på väg rakt ner i avgrunden.

– Jag vet inte inte om vi har vad som krävs för att ta oss ur det här. Vi är inte ens nära nu, säger Henrik Lundqvist dystert till Sportbladet efter 1-6-knocken.

De har 28 matcher kvar att spela i grundserien.

Ändå känns det som att New York Rangers säsong redan är över.

Inom kort kommer klubbledningen troligen trejda bort halva truppen och sedan återstår bara resterna av ett riktigt NHL-lag – innan restaureringen påbörjas inför nästa säsong.
Efter den utrensningen lär Blåskjortorna från Broadway få ännu svårare att hävda sig än mot Boston och det är en tanke som förskräcker, för insatsen i natt var lagets mest uppgivna, oinspirerade och taffliga på över ett decennium.

– Ja, nej, jag vet inte om vi har vad som krävs för att ta oss ur det här. Vi har inget självförtroende alls och är ju inte ens nära mot de bra lagen just nu, säger en tungsint och tystlåten Henrik Lundqvist när vi träffar honom efteråt.

Blev utbytt igen

Han byttes själv ut i andra perioden, efter fyra insläppta som i åtminstone tre fall berodde på att backarna framför honom uppträdde som Dupond och Dupont i Tintin-böckerna , och fick sedan sitta och se Bruins komma i det ena fri- och två-mot-en-läget efter det andra mot stackars ersättaren Ondrej Pavelec. 

– Det var verkligen inte snyggt i tredje, men Pavelec gjorde det bra, fortsätter ”Henke”.

– Själv tyckte jag det kändes helt okej i början, jag gjorde en bra match i Dallas senast och spann vidare på det. Men så begick vi några enkla misstag och släppte in dem i matchen och då blir även jag lite för passiv.

”Måste jobba hårdare”

Frågan är hur den svenske klubbikonen – som flera gånger gjort klart att inte tänker begära någon trejd utan vill tillbringa hela sin NHL-karriär i laget han nu spelat för i tretton år – ska stå ut om det ska se ut så här resten av säsongen.

– Ja, det undrar jag med, suckar han.

– Men det är viktigt att man fokuserar på sig själv. Jag känner ju också att jag gör misstag.. i och med att det är så svårt för oss att göra egna mål så känner jag irritationen komma när vi släpper in två. Istället ska jag försöka fokusera på det jag kan göra. Det gäller oss alla, var och en måste jobba hårdare om vi på något sätt ska kunna ta oss ur det här.

Till slut vann Boston med 6-1, utan att behöva anstränga sig nämnvärt – och sanningen är att det kunnat bli det dubbla bara under den tredjeperiod då de hade öppen gata mot Pavelec hela tiden.

▪▪▪

I Toronto utkämpade Maples Leafs och Nashville Predators en betydligt jämnare holmgång.

Den stod 2-2 vid full tid, efter mål av bland andra Viktor Arvidsson och en assist signerad Pontus Åberg – sedan vann hemmalaget på straffar.

Danske målvakten Frederik Andersen stod för ytterligare en Vezina Trophy-artad insats och stoppade 44 skott.

Missa inte OS-bibeln – med hockeyspecial 00:36

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM