Örebro HK

Örebro bröt Växjös segersvit

Av: 

Jonas Gustavsson

HOCKEY

Vem ska ersätta skadade Daniel Viksten i Örebro?

Mot Växjö kom kanske svaret.

Markko Anttila sköt dubbla mål och avgjorde.

– Jag har kämpat med mitt spel, säger finländaren.

Örebros toppkedja med Derek Ryan, Martin Johansson och Daniel Viksten har varit en av SHL:s hetaste och är den största anledningen, tillsammans med målvakten Julius Hudacek, att laget överraskat stort i år.

Nu är Viksten dock skadad och mot Växjö fick Örebro också klara sig utan succémålskytten Johansson som är småskadad.

Nya kedjekamrater till Ryan blev Jared Aulin och Markko Anttila.

Det blev omedelbar succé. Kedjan dunkade alla tre målen i 3-2-segern efter övertid och Anttila, som inte gjort mål sedan 25 oktober, satte dubbla kassar inklusive övertidsavgörandet.

Därmed har finländaren gjort fyra av sina sex mål i år mot just Växjö.

– Det var en viktig vinst för oss och äntligen lossnade det för mig också, säger Anttila om de efterlängtade målen. 

– Jag har haft några månader där jag kämpat med mitt spel och inte gjort mål. Jag har försökt jobba hårt och vara positiv, så det var skönt att äntligen få lite med sig. Laget har gått så bra att det har varit kul att spela ändå, så det har inte varit någon stor grej med min form men det är klart att man vill leverera.

”Tinade upp mig”

Har du grubblat?

– Det blir ju så. Jag har inte haft någon sådan här svacka tidigare i min karriär. Jag har tänkt för mycket och inte spelat som jag kan. Men de här två målen ger mig en skjuts i självförtroendet.

Hur var det att spela med Ryan?

– Fantastiskt. Han har varit het hela säsongen och nu tinade han upp mig också. Han är snabb och kan göra mer eller mindre vad han vill ute på isen.

Hoppas du få fortsätta i kedjan?

– Självklart, men Ryan har burit en bra kedja innan också så vi måste tänka på laget i första hand. Det där är upp till coacherna.

Öser in poäng

Derek Ryan, som gjorde poäng för sjunde matchen i rad, trivdes i den nya omgivningen.

– Jag fokuserade inte på vilka jag spelade med utan jag fokuserar på mig själv. Men jag vet att han (Anttila) är en målskytt så jag försökte sätta upp honom i bra lägen, menar Ryan.

Martin Johansson väntas tillbaka inom kort men däremot är Daniel Viksten borta i sex veckor.

Anttila kan bli svaret på den vakanta platsen.

– Både Viksten och Anttila är målskyttar som kan skjuta. De är ganska lika som spelare och vår kedja skulle kunna spela på ett liknande sätt, säger Ryan.

– Vi får se vad coacherna säger, det är de som bestämmer. Det viktigaste för oss är att vi har flera alternativ att arbeta med om saker inte fungerar och det har vi visat att vi har nu.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Örebro HK