HV71

Mardrömsveckan fortsätter för HV 71

Av: 

Mats Wennerholm

HOCKEY

ÖREBRO. HV71:s mardrömsvecka bara fortsätter.

Tre matcher, noll poäng och totalt 3-18 i målskillnad efter rekordsiffrorna 2-9 mot Örebro.

– Det finns inga ursäkter. Örebro var två, tre klasser bättre, säger tränaren Andreas Johansson.

Han upplever just nu sina tyngsta dagar som HV-tränare. På bara några dagar har laget rasat från tredje till femte plats i tabellen och är bara fyra poäng före jagande Färjestad på sjundeplatsen.

– Jag måste försöka hålla mig analytisk, men helt klart är vi inte bra just nu och det finns ingen flyktväg. Det är i tuffa perioder man ser vad man är gjord av och det är så man måste tänka, säger Andreas.

”En riktig käftsmäll”

Ja, en tuff period är bara förnamnet på vad HV71 går igenom just nu. 0-5 bort mot Frölunda i måndags blev 1-4 hemma mot samma Frölunda på tisdagen.

Och så 2-9 mot Örebro.

– Ja, vi fick en riktig käftsmäll, men samtidigt gäller det att se helhetsbilden. Man får inte sväva iväg när det går bra och inte gräva ner sig när det går dåligt. Mitt jobb är att se till att vi tar oss ur det här. Och vi ska börja med att göra en jävligt bra träning på fredagen.

HV71 började godkänt mot Örebro, men tre mål i första perioden gjorde att gamnackarna växte hos HV71. Och huvudena sjönk bara lägre och lägre för varje mål som trillade in. Till slut såg smålänningarna ut som ett pojklag.

Erik Ersberg byttes ut i målet efter en period och 0-3, men Gustaf Wesslau gjorde ingen skillnad då han kom ing.

– Mitt jobb är att se till att vi håller ihop det här nu. Vi har spelat tre matcher och varit helt chanslösa. Jag måste få tillbaka folk, även om det inte är någon ursäkt att vi har spelare borta.

Muntrare hos Örebro

Lagkaptenen Ted Brithén är skadad och inför matchen mot Örebro fick HV71 Erik Christensen avstängd.

Lagets två tyngsta pjäser.

Det var desto muntrare hos Örebro som är i precis motsatt läge. De bara fortsätter att vinna.

Nu fick tränaren se sitt lag göra en av de bästa matcherna sedan de gick upp i SHL. Förmodligen den bästa.

– Ja, en av de bästa sedan jag kom hit i alla fall, även om det är svårt att jämföra så här kort efter match, säger Kenta.

Amerikanen Derek Ryan är SHL:s hetaste utlänning just nu och gick av isen med två mål och två assist. Även Mikko Lehtonen gjorde två mål.

Nej, Örebro har inte mycket att oroa sig för just nu.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

HV71