AIK förstärker med OS-back

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Ziga Pavlin Foto: Bildbyrån

HOCKEY

AIK har fyra backar på skadelistan.

Nu värvar man förre detta Troja- och Rögle-spelaren Ziga Pavlin, 29, från ryska andraligan.

–  En stor och stark back med bra spelförståelse, säger Peter Nordström till klubbens hemsida.

AIK har lyft under Peter Nordström ledarskap. Men de senaste två matcherna har laget gått förlorande av isen och backskadorna ställer till det. Just nu finns Robin Olsson, Albin Lorentzon, Oliver Kylington och Eric Norin på skadelistan.

Lösningen blir Ziga Pavlin, 29.

Den slovenske landslagsbacken spelade OS för landet 2014 och har tidigare spelat i allsvenskan för Troja Ljungby och en kort sejour för Rögle i SHL.

”Otursförföljda”

– Med Ziga får vi en stor och stark back med bra spelförståelse som kan ta stort ansvar i vårt unga lag. Just tyngden är något vi saknat. Han är en fantastisk lagspelare och vi har bara fått goda lovord om honom från tidigare lagkompisar. Vi har varit otursförföljda med många skador på backsidan under säsongen. Just nu saknar vi fyra ordinarie backar och behöver bredda truppen, säger tränaren Peter Nordström i ett pressmeddelande.

Närmast kommer den 193 centimeter långa och 97 kilo tunga backen från ryska andraliga-klubben Saryarka Karaganda där han gjort 7 poäng (1+6) i 22 matcher. AIK hoppas få Pavlin spelklar till lördagens match mot Mora.

Möt AIK:s tränare Peter Nordström i tv-intervju här!

AIK möter Rögle i kväll, se matchen på S24!

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!