Franssons agent: ”Har ingen lösning”

Foto: BILDBYRÅN
Johan Fransson
HOCKEY

Förhandlingarna har pågått i flera månader.

Men Luleå och Johan Fransson, 29, är fortfarande inte överens om vad som egentligen gäller i kontraktet som ger backen möjlighet att lämna för KHL.

– Vi har ingen lösning nu, säger agenten Joakim Persson.

Johan Fransson hade ett år kvar på kontraktet med Luleå, men en klausul som gav möjlighet att bryta avtalet för KHL-spel.

Landslagsbacken har valt att säga upp kontraktet – men trots det är han inte klar för någon ny klubb.

I stället håller han formen med allsvenska Asplöven.

– Eftersom Luleå vet om att man ska spela utomlands kändes det rätt att träna med Asplöven. Luleå har ju fullt lag. Man vill inte vara där och träna om man inte ska spela där, säger backen.

Luleå och Franssons representanter är inte överens om vad som gäller i kontraktet. Sportbladet har tidigare avslöjat att klubben kräver två miljoner kronor för att släppa backen. Förhandlingar om avtalet har pågått sedan i mars-april.

Ännu, i augusti, är parterna inte överens.

”Hörs löpande”

– Vi har ingen lösning nu. Men vi för diskussioner. Vi har förhandlat och vi har fört långa diskussioner under sommaren. Vi fortsätter ha diskussioner och en dialog, säger Franssons agent Joakim Persson.

Hur ofta hörs ni?

– Vi hörs löpande, jag och Thor Stöckel (Luleås klubbdirektör).

Förhandlar ni även med en KHL-klubb om ett kontrakt?

– Det har vi gjort tidigare, men det har gått under oss. Så länge vi inte har en lösning med Luleå Hockey kan vi inte fortsätta.

Luleå menar att bollen ligger hos Fransson.

– Enligt vad som gäller nu har han sagt upp kontraktet för spel i KHL. Från vår sida är det tydligt och klart, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström.

Kan det bli så att Johan trots allt spelar i Luleå i höst?

– I den här branschen kan det blåsa snabba vindar. Men det vi planerat för och det som gäller är att han ska spela i KHL.

Fransson själv fortsätter att hålla igång och räknar med en lösning.

– Situationen är som den är. Det är bara att träna på, hålla kroppen i form och vara redo när det smäller.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF