Alfredsson tveksam till en fortsättning

Av: Fredrik Falk

Publicerad:
Uppdaterad:

Frågetecken kring framtiden

1 av 22 | Foto: Privat
En ung Daniel Alfredsson tar sina första skär.

Daniel Alfredsson, 41, tvekar kring en 19:e NHL-säsong.

Skadeproblemen kan sätta punkt för karriären.

– Jag skulle älska att spela, inget snack, men på samma gång måste du lyssna på din kropp, säger ”Alfie” till Detroits hemsida.

”Alfie”.
Foto: AP
”Alfie”.

Den svenske NHL-profilen står inför ett stort beslut inom den närmaste framtiden.

Spela, eller inte spela i år?

– Om jag hade fått samma start på den här säsongen som förra årets, då hade jag redan skrivit på, säger Alfredsson till Red Wings hemsida.

Daniel Alfredsson har varit på is i Sverige under sommaren och kom tillbaka till Detroit förra veckan, där han också deltagit på träning i rinken.

”Går framåt”

– Varje dag går det framåt. När vi trycker på mer och mer kommer jag att veta mer. Jag fick backa tillbaka en del gånger under sommaren, men för tillfället känns det bra, säger 41-åringen.

Den svenske forwarden drogs med ryggproblem förra säsongen men lyckades ändå skrapa ihop 49 poäng (18+31) på 68 matcher med sitt Red Wings – dit han anslöt efter 17 säsonger med Ottawa.

”Måste vara frisk"

Själv har den meriterade svensken sagt till Detroit Free Press att det bara är det Red Wings som gäller om han ska fortsätta i NHL och klubben ska vara redo att skriva ett prestationsbaserat kontrakt med ”Alfie”.

Men än kan mycket hända.

– Vi vill inte ha ett deltidsspelare, vi vill ha en heltidsspelare, så killen (Alfredsson) måste vara frisk, han måste kunna åka skridskor, säger Red Wings coach Mike Babcock.

Detroit Red Wings inleder säsongen mot Boston den 9 oktober.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN