”Var någon jäkel som jinxade oss”

HOCKEY

Jinxen på väg att sänka Linköping

1 av 2

Linköping har utjämnat mot HV71 efter 4-2 på bortplan.

Men laget var på väg att tappa segern efter att ha släppt in första målet i fyra mot fem på två månader – något Jonas Junland skyllde på Sportbladet.

– Det var någon jäkel i Sportbladet som jinxade oss, säger han.

Linköping var piskat att vinna för att inte ge HV chansen att avgöra på bortaplan på lördag. Och laget tog ledningen tio minuter in i den första perioden.

Jacob Micflikier gjorde det viktiga målet för bortalaget.

I den andra perioden blev det rejält grinigt. Mest upprört var HV över utvisningen på Kristofer Berglund efter 13 minuter.

– Det är en liten knuff bara. Jag är inte riktigt nöjd med den där blåsningen, säger C Mores expert Arto Blomsten.

Utvisningen ledde också till att Linköping kunde göra 2-0 i powerplay genom Jeff Taffe i power play.

Daniel Rahimi var inblandad i flera av situationerna i den andra perioden och fick styras bort av domarna till utvisningsbåset.

– De tar väl lite säkerhetsåtgärder, men jag kan försäkra dem om att jag inte är farlig, säger han till C More.

”Skärp till er”

HV hade dock inte gett upp. Teemu Laine reducerade i powerplay sju minuter in i den tredje perioden och fem minuter senare kvitterade Mattias Tedenby till 2-2.

Men med sex minuter kvar avgjorde förre HV-spelaren Oscar Sundh. Slutsiffrorna såg ut att bli 3-2 för fjärde matchen i rad, men med tio sekunder kvar kunde Broc Little bryta trenden och sätta 4-2 i tom kasse.

– Det kändes inte alltför bra, men Rogers timeout göt lite mod i oss. Han sa kort och gott "skärpt till er och spela som vi ska göra". Vi måste spela som i första och andra och det tycker jag att vi gjorde, säger Jonas Junland till C More och fortsätter:

– Det var jätteviktigt för oss och förhoppningsvis jättejobbigt för HV.

Junland grämde sig dock över att Linköping släppte in första målet i fyra mot fem på två månader. Något han skyllde på Sportbladet.

– Det är lite synd det som hände. Men det var någon jäkel i Sportbladet som jinxade oss och sa att vi inte hade släppt in mål på två månader så vi får tacka honom för att det blev en balja i baken. Jinxen är stark, säger han med ett leende.

ARTIKELN HANDLAR OM