Hörnqvist hjälte – sänkte mästarna

HOCKEY

NEW YORK. Av alla stjärnor i Hollywood var Patric Hörnqvist den som lyste allra skarpast i natt.

Han avgjorde Pittsburghs bortamöte med LA Kings med matchens enda mål – på övertid.

– Det är mitt första övertidsmål någonsin och det är ju kul att få veta hur det känns också. Otroligt kul är det, säger matchhjälten till Sportbladet efter 1-0-segern.

Övertidsperioden i 0-0-matchen i Staples Center hade pågått i en minut och 44 sekunder när det hände.

Pittsburgh-backen Paul Martin klev upp i anfallszonen och störde en Kings-back som tappade pucken till Patric Hörnqvist precis framför Jonathan Quick.

Ögonblicket därpå var matchen avgjord.

– Ja, Paul Martin gjorde ett fantastiskt jobb där. Backarna brukar inte stöta så högt när det är fyra mot fyra, de backar helst hem direkt, men han var perfekt i den situationen, pucken hamnade på mitt klubblad och jag hade bara att sprätta in den, säger ”Bengan” när vi talar med honom efteråt.

”Mitt första övertidsmål”

Han fortsätter:

– Det var mitt första övertidsmål någonsin. Jag gjorde aldrig något med Nashville och tror inte ens vi hade övertid när jag spelade i Elitserien. Det är ju kul att få veta hur det känns så också. Hur jag skulle beskriva det? Ja, he he, otroligt kul var det.

Just att det skedde mot regerande mästarna – och dessutom i en övrigt helt mållös match – sätter förstås extra guldkant på avgörandet.

– Kings spelar ju ofta såna målsnåla matcher. De grindar ner sina motståndare. När vi spelar, däremot, brukar det alltid bli mycket mål och jag tror det är väldigt bra för oss att se att vi kan vinna även såna här matcher, menar matchhjälten.

– Sedan är det såklart viktigt att vi får bägge poängen också. Det är verkligen hård kamp om positionerna i vår division och vi vill ju hamna så högt som möjligt.

■ ■ ■

Melker Karlsson gjorde rookie-säsongens elfte mål när San Jose tog emot Vancouver i natt, men förgäves.

Sharks lyckades tappa en 2-0-ledning, fick stryk med 4-2 och ligger återigen illa till i slutspelsracet.

Daniel Sedin stod för två assist och brodern Henrik för en.

ARTIKELN HANDLAR OM