Linköping dominerade – vann igen

HOCKEY

Nyförvärvet Taffe tvåmålsskytt i 5-0-segern

Linköping tog enkelt sin andra seger i CHL i dag, efter 5-0 mot Bolzano.

Nyförvärvet Jeff Taffe stod för två av målen och efteråt hyllades han av Mattias Sjögren.

– Han är ett kanonförvärv, säger han.

Linköping tog emot Bolzano hemma i Saab Arena och det tog lite mer än fem minuter innan 18-åriga stjärnskottet Jakub Vrána hade stänkt dit 1-0, efter att ha dragit både en och två spelare innan han lurade bort målvakten till åskådarnas stora jubel.

Taffe tvåmålsskytt

Med 1.06 kvar av första perioden gjorde Nichlas Hardt 2-0, men sedan var det dags för amerikanen Jeff Taffe att presentera sig på allvar. Taffe gjorde både 3-0 och 4-0 och hade flera bra försök framför målburen.

Mattias Sjögren fastställde till sist slutresultatet till 5-0 – hans andra mål på lika många CHL-matcher.

I CHL-premiären mot Pardubice i fredags bildade den 26-årige centern kedja med Broc Little och Chad Kolarik, något som även i dag såg ut att fungera väldigt bra.

– Vi har testat lite olika omgivningar men det har funkat bra med Chad och Broc för mig, det var bra fart och vi hittar varandra bra. Det är kul att spela de här matcherna i stället för vanliga träningsmatcher, säger Sjögren till SVT.

”Väldigt skicklig”

Han passade också på att berömma Taffe, som blev utsedd till Linköpings bäste spelare i matchen.

– Taffe väldigt skicklig spelare, det ser man i dag. Han är duktig på att hitta blad och han gör sina medspelare bättre, det är ett kanonförvärv, säger Sjögren.